В Одесі напали на волонтера квір-фестивалю – ймовірні нападники кажуть,що він їх провокував

В Одесі напали на волонтера квір-фестивалю – ймовірні нападники кажуть,що він їх провокував

27.08.21 08:27 0 345
В Одесі напали на волонтера фестивалю квір-культури «Одеса прайд» – намагались відібрати веселкову бандану. Напад стався 24 серпня.

Як повідомляє пресслужба фестивалю, нападники були представниками радикальної організації «Традиція і Порядок». «Вони вже погрожували організаторам фестивалю «повторити Тбілісі», – зазначили там.

Напад потрапив на відео – кілька людей намагаються вирвати з рук волонтера бандану, поки ще двоє хлопців його тримають. Одним з тих, хто ймовірно тримав волонтера, був лідер одеського осередку ГО «Традиція і Порядок» Ілля Попков.

Як повідомила Радіо Свобода голова організаційного комітету фестивалю Ганна Леонова, постраждалий волонтер потрапив до рук радикалів випадково – він пішов у магазин, біля якого помітили кілька спортивних молодиків. На волонтері була веселкова бандана.

«Спочатку його покликали і один з них звернувся до нього, нецезурно обвинуватив нашого волонтера у пропаганді. Той спробував мирно поговорити, але на нього швидко налетіли і почали зривати бандану. Її зривали кілька людей – і спереду, і ззаду», – розповіла Леонова.

Закінчення конфлікту зафільмували ще двоє волонтерів фестивалю. Пізніше постраждалий казав, що бачив у нападників предмет, схожий на газовий балончик, і припускав, що в них є ніж – його погрожували «порізати». Заяву про скоєння злочину подали 25 серпня – поліцію просять розслідувати інцидент за статтею 161 Кримінального кодексу – як злочин на ґрунті ненависті.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Молодь Тернопільської ...
Наступна новина: Росія чотирма літаками ...

КОМЕНТАРІ