Як часто потрібно мити волосся?

Як часто потрібно мити волосся?

27.08.21 15:07 6 612

У тебе неслухняне волосся? Відчуваєш, що воно може мати кращий вигляд? Твої кучері сухі й ламкі? Думаєш, варто мити голову частіше, щоб позбутися всіх цих проблем? Далі розповідаємо подробиці про правильний розпорядок миття волосся.

А щоб процес був максимально ефективним, варто вибрати відповідні засоби для догляду. Зробити це можна за допомогою інтернет-магазину «Ватсонс». У каталозі представлений великий вибір продукції для задоволення різноманітних потреб і вирішення різних завдань.

Напевно, одне з найпоширеніших питань про догляд за волоссям: чи потрібно мити волосся щодня. Скажемо відразу: відповідь неоднозначна. Режим миття багато в чому залежить від шкіри голови, типу волосся, навколишнього середовища, способу життя і багатьох інших чинників.

Важливі моменти, які варто врахувати

Перш ніж вирішити, яка частотність миття тобі потрібна, спочатку слід відповісти на кілька запитань про стан волосся:

  • Чи швидко стає жирною шкіра голови?
  • Шкіра голови страждає сухістю?
  • Яке волосся на дотик — сухе, сильне, товсте, тонке?
  • Чи було волосся пофарбоване?
  • Як часто ти користуєшся термоінструментами для укладання?

Усе це слід враховувати, коли ти думаєш про миття волосся. Крім того, важливі і деякі зовнішні чинники, зокрема, рівень забрудненості повітря і частота фізичних навантажень.

Твій спосіб життя і навколишнє середовище також грають важливу роль у тому, як часто необхідно мити волосся. Якщо ти мешканка мегаполісу з великою загазованістю повітря, можна сміливо мити голову кожен день, адже вихлопні гази і інші забруднювачі повітря безпосередньо впливають на здоров'я волосся і шкіри голови. В іншому випадку це варто робити не частіше 1 разу протягом 3 днів.

Загальні рекомендації

Перш ніж почати, переконайся, що твій шампунь і кондиціонер відповідають типу волосся і тому, якого результату ти від них очікуєш. Якщо не впевнена, поекспериментуй, тестуючи різні процедури і продукти, щоб побачити, що для тебе ефективно.

Про миття потрібно думати комплексно: необхідно піклуватися не тільки про волосся, але і про шкіру голови. Важливо зволожувати і живити волосся після миття, тому фахівці радять обробляти його натуральними маслами або сироваткою.

Стосовно типу шкіри голови, рекомендації такі:

  • Коли суха шкіра голови і тонке волосся, слід мити його кожні 2–3 дні залежно від настання жирності. Постарайся додати більше зволожувальних продуктів, наприклад: сироватки і лікувальні маски. Також може допомогти масляне очищення шкіри голови. Використовуй масло жожоба через день, щоб видалити забруднення з фолікулів.
  • Якщо у тебе жирна шкіра голови, краще мити волосся щодня, щоб шкіра і фолікули залишалися чистими. Використовуй шампуні без сульфатів і силіконів. Сульфати можуть позбавити волосся вологи, що призведе до їхнього сильного пошкодження. Деякі силікони можуть блокувати пори і робити волосся ще більш жирними. Тоніки відмінно підходять для цього типу волосся – вони допомагають заспокоїти шкіру голови, зберігаючи її чистою.
  • Коли подразнена шкіра голови, мий волосся щодня заспокійливими засобами, що не містять сульфатів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 88)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Vot_Tvoi - 27.08.21

мудро

аватар країна
Lyubavin - 27.08.21

Супер! Автору - респект:)

аватар країна
pillsnerx - 27.08.21

мудро

аватар країна
Dizselector - 27.08.21

новость послал по инету.

аватар країна
aayylmaaoo - 27.08.21

А чи давно запустили цей сайт?

аватар країна
zigazaga066 - 27.08.21

Спасибо за интересный материал!