У Тернополі вшанували пам'ять Івана Франка з нагоди 165-ї річниці від дня народження поета

У Тернополі вшанували пам'ять Івана Франка з нагоди 165-ї річниці від дня народження поета

28.08.21 09:25 0 472
Цьогоріч 27 серпня минає 165-річниця від дня народження знаменитого українського поета, публіциста, драматурга, громадсько-політичного діяча Івана Франка.

У цей день в Тернополі біля пам’ятника національному генію традиційно відбувся пам’ятний захід, покладання квітів та декламування віршів поета.

Побував на заході та привітав тернополян з річницею від Дня народження Великого Каменяра і міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Іван Франко – це великий син і геній українського народу. Людина, яка за життя отримала визнання від своїх сучасників, справедливо вважалася найбільшим інтелектуалом того часу. Ми пам’ятаємо його як поета і митця, але, водночас, він був справжнім мислителем і філософом. Недарма в українському народі його називають великим Каменярем, українським Мойсеєм, - зазначає міський голова Сергій Надал. - Адже своєю працею Іван Франко вказував шлях України і українців. Він писав: «Ми мусимо навчитися чути себе украі?нцями - не галицькими, не буковинськими украі?нцями, а украі?нцями без офіціи?них кордонів». Творчість його нетлінна і залишається актуальною. Іван Якович є важливою частиною нашої місцевої історії. Поет неодноразово бував в Тернополі, мав тут друзів та брав образи для своїх творів. У нашому рідному місті презентував свою відому поему «Мойсей». Пам’ятаймо всіх, хто творив і продовжує творити культурну і мистецьку спадщину України».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Таліби запевняють,що ...

КОМЕНТАРІ