Верховний суд Білорусі ліквідував місцеву Асоціацію журналістів

Верховний суд Білорусі ліквідував місцеву Асоціацію журналістів

29.08.21 08:46 0 324
27 серпня Верховний суд розглянув та задовольнив позов Міністерства юстиції щодо усунення Білоруської асоціації журналістів, передає білоруська служба Радіо Свобода. Раніше засідання перенесли через те, що організація оскаржила попередження відомства, яке стало формальною причиною для закриття.

Підстава для ліквідації полягає в тому, що Білоруська асоціація журналістів не виправила порушення, які нібито виявило Міністерство юстиції під час перевірки, початої в червні. Керівництво організації категорично не згодне з таким висновком.

Перший обшук в офісі БАЖ пройшов 16 лютого. Крім того, представників організації кілька разів викликали до Слідчого комітету для допитів, протягом місяця місяця офіс був опечатаний. У червні та липні контролери з'явилися знову, відти будь-яка діяльність фактично паралізована.

21 червня стало відомо, що Міністерство юстиції перевіряє низку громадських організацій, а багато з них уже ліквідовано. Білоруська асоціація журналістів також надала великий перелік документів, за винятком матеріалів, конфіскованих у офісі під час першого обшуку. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Режими в Росії та Білорусі приречені сприймати Україну як ворога»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Полотна відомого ...
Наступна новина: В Тернополі у новій локації ...

КОМЕНТАРІ