Тернопільська область зміцнює міжрегіональну співрпрацю із Латвією

Тернопільська область зміцнює міжрегіональну співрпрацю із Латвією

29.08.21 09:06 0 353
Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш з метою розширення міжнародного міжрегіонального співробітництва 28 серпня, зустрівся із поважним і надзвичайним послом Литовської республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом.

«Враховуючи завершення реформи децентралізації, пропонуємо продовження нашої співраці на рівні громад області та самоврядування литовських повітів, а також започаткування співробітництва між Тернопільською областю та Шяуляйським повітом. Для нас цікаво налагодження партнерства в галузях реформування системи охорони здоров'я, медичної та психологічної реабілітації військових. Переймаємо досвід енергоефективності — Литва демонструє відмінну державну політику із енергоефективності та використання відновлювальних джерел енергії. Радий сьогоднішній зустрічі, яка стала початком нового рівня співпраці», — розповідає Володимир Труш.

Під час зустрічі обговорили залучення Тернопільської області до реалізації проектів Європейського Союзу в різноманітних сферах. Володиимр Труш запропонував співпрацю в напрямку туризму: Тернопільщина багата на архітектурні та рекреаційні об'єкти та активно розвиває туристичну індустрію, зокрема замковий туризм.

Два роки тому Тернопільщина стала ще ближчою до Литви, до Європи, на її теренах розпочало свою роботу Почесне консульство Литовської Республіки у місті Тернопіль та Тернопільській області

«У нас багато сфер співробітництва, перш за все у сфері оборони: наші військові інструктори працюють по всій Україні з військовими, ми охоче приймаємо на реабілітацію військових та їхній дітей на відпочинок. Пандемія дещо поставила на паузу цю співпрацю, але не зупинила», - підкреслив Вальдемарас Сарапінас.

Партнером області у сфері міжрегіонального міжнародного співробітництва є Тауразький повіт. Співробітництво відбувається в рамках Угоди про співпрацю між Тернопільською обласною державною адміністрацією та Радою регіонального розвитку Тауразького повіту.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: З аеропорту Кабула ...

КОМЕНТАРІ