«Історію України мають розказувати тільки українці» – голова СКУ про проєкт меморіалу «Бабин Яр»

«Історію України мають розказувати тільки українці» – голова СКУ про проєкт меморіалу «Бабин Яр»

29.08.21 08:09 0 379
Голова Світового конгресу України Павло Ґрод вважає, що проєктом меморіалу «Бабин Яр» має передусім опікуватися українська держава. Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Ми вважаємо, що історію України мають розказувати тільки українці! Ця меморіалізація має бути, чи є це меморіалізація Бабиного Яру, чи Голодомору, чи Революції гідності, то це мають розказувати українці», – стверджує Ґрод.

Голова організації вказав на те, що СКУ підписав меморандум про співпрацю з Кабінетом міністрів, який передбачає підтримку створення меморіалів. Ґрод повторив готовність Світового конгресу українців надати понад 20 мільйонів доларів на підтримку проєкту.

«Ми явно підтримували державний проєкт (меморіалу «Бабин Яр» – ред.), який тепер нарешті існує. Були пропозиції від Академії наук України. І є конкретна пропозиція цієї меморіалізації щодо музею, проєктів. І ми написали до міністра культури України Ткаченка пропозицію, що ми як Світовий конгрес українців готові надати понад 20 мільйонів доларів, щоб підтримати національний проєкт, щоб сформувати цей національний проєкт», – сказав він.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У ДСНС попереджають про ...
Наступна новина: У тернопільській церкві ...

КОМЕНТАРІ