Фітинги для поліетиленових труб: що потрібно знати?

Фітинги для поліетиленових труб: що потрібно знати?

30.08.21 17:08 0 646

У системах водопостачання застарілі металеві труби витісняються сучасними поліетиленовими. А все тому, що експлуатаційні та економічні показники поліетилену кращі. Невелика вартість, легкість при монтажі та термін служби, який може досягати 50 років — основні переваги поліетиленових труб. Конструктивний елемент, який служить для їх з'єднання, називається фітингом. Далі, ми більш детально розглянемо цей елемент. Ну а розповів нам про це співробітник інтернет-магазину https://asso.com.ua/fitingi-vodoprovodnye-dlja-pe-trub/, в якому безпосередньо можна придбати фітинги для поліетиленових труб за доступною ціною.

Чому при монтажі інженерних систем все частіше вибирають поліетиленові труби та фітинги?

Багато хто знає, наскільки довгою і трудомісткою може бути установка систем водопостачання в заміському будинку. Цей процес охоплює такі кроки, як: розробка проекту, придбання необхідних матеріалів, і, нарешті, збірка всіх елементів за розрахунковими даними. Купуючи комплектуючі для трубопроводу, доводиться вибирати між металом і поліетиленом.

Вибираючи металеві труби, ви стикаєтеся з необхідністю пошуку кваліфікованого зварника і забезпечення доставки масивного матеріалу до місця проведення робіт. Поліетиленові (ПЄ) труби мають наступні переваги:

  • короткий час, необхідний для виконання робіт;
  • легкість транспортування;
  • тривалий термін служби системи водопостачання.

Для якісного зварювання ПЄ-труб вам знадобиться придбати зварювальний апарат, а також вибрати труби й фітинги необхідного розміру. Нумо розберімося, як вибрати фітинги для поліетиленових труб.

Існує кілька типів фітингів:

  1. відводи й куточки, розмір яких вибирається по зовнішньому радіусу труби;
  2. трійники для відводів;
  3. хрестовини;
  4. перехідники, що дозволяють з'єднати труби різного радіусу;
  5. муфти, які служать для стикування двох труб одного радіуса;
  6. заглушки, які монтують на кінці трубопроводу.

Коли роботи проводяться в системах водопостачання, то застосовуються універсальні ПЄ-фітинги, що дозволяють з'єднати поліпропілен і метал. Такі фітинги служать для приеднання старих металевих мереж до нових поліетиленових.

Вироби з поліетилену мають ряд переваг, завдяки яким вони стали настільки популярними. В першу чергу, доступна в порівнянні зі сталевими трубами ціна. У другу чергу, ПЄ-труби мають більший строк служби — понад 50 років, тому що матеріал не боїться корозії. Варто згадати й про те, що для досягнення такого терміну служби, температура рідини в системі повинна бути не більше +70 ° С.

При дотриманні цих умов (наприклад, в системах водопостачання), труби та фітинги з ПЄ служитимуть дуже довго. Внутрішня поверхня виробів з поліпропілену гладка, відповідно, ПЄ-труби не засмічуються, не шкодять екології. При дотриманні технології низькотемпературної пайки поліпропіленових труб, ймовірність протікання є дуже малою.

Одним з мінусів поліетилену є неможливість його використання при температурах понад 110 ° С. В таких умовах вони деформуються або розриваються від надлишкового тиску.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 94)

КОМЕНТАРІ