Афганістан: США вдарили по бойовиках «Ісламської держави» в Кабулі

Афганістан: США вдарили по бойовиках «Ісламської держави» в Кабулі

31.08.21 09:12 0 364
Військові США повідомили, що завдали повітряного удару зі свого безпілотника по машині з бойовиками екстремістського угруповання «Ісламська держава – Хорасан», яка везла до аеропорту групу нападників-смертників.

За словами офіційних осіб, вони вважають успішним свій оборонний удар, який мав на меті усунути загрозу, що насувалася.

«Значні вторинні вибухи, що пролунали з автомашини, свідчать про наявність значної кількості вибухових речовин», – повідомив речник Центрального командування США Білл Ербан. За його словами, немає ніяких свідчень, що внаслідок удару могли б потерпіти й цивільні.

Схожу версію – про удар американського безпілотника по автомашині з водієм-смертником, заповненій вибухівкою, – розповів і Забігулла Муджагід, речник фундаменталістського ісламістського руху «Талібан», який захопив контроль майже над усім Афганістаном.

Раніше 29 серпня були повідомлення про вибух неподалік аеропорту, який, як мовилося в них, був спричинений ракетним ударом, що влучив у житловий будинок. Наразі не ясно, чи можуть повідомлення про ці два удари бути пов'язаними. Є й свідчення про загалом лише один сильний вибух, що пролунав у Кабулі цього дня.

Як повідомляли, ракета влучила в житловий будинок у міському районі Хваджа-Бугра, що на захід і північний захід межує з територією аеропорту, і внаслідок вибуху загинула дитина, а, можливо, і ще одна людина, є й поранені. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Афганістан: новий вибух біля аеропорту Кабулу – ракета влучила в житловий будинок

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На кордоні завершується ...
Наступна новина: Чому варто встановлювати ...

КОМЕНТАРІ