Афганістан: новий вибух біля аеропорту Кабулу – ракета влучила в житловий будинок

Афганістан: новий вибух біля аеропорту Кабулу – ракета влучила в житловий будинок

31.08.21 09:23 0 402
Біля міжнародного аеропорту столиці Афганістану Кабулу, який є нині евакуаційною базою і який уже зазнавав нападів, пролунав новий вибух. Цього разу, за повідомленнями, йдеться про ракетний удар. Ракета влучила в житловий будинок у сусідньому міському районі Хваджа-Бугра, що на захід і північний захід від аеропорту. Як повідомляють, унаслідок вибуху загинула дитина, ще дві людини поранені.

Наразі ніхто не взяв на себе відповідальності за цей обстріл.

Вибух стався в час, коли західні країни завершують повітряну евакуацію з Афганістану своїх громадян і афганців, які працювали на західні країни і тепер опинилися в небезпеці через захоплення контролю майже над усім Афганістаном фундаменталістським ісламістським рухом «Талібан».

Президент США Джо Байден, країна якого найактивніша в цій евакуації, заявляв, що дотримається встановленого ним терміну завершення виведення з Афганістану американських військ, що означатиме й кінець евакуації, – 31 серпня. Таким чином завершиться воєнна місія США й союзників в Афганістані, що почалася невдовзі після терористичних актів у США 11 вересня 2001 року і тривала два десятиліття.

Байден підтвердив попереднього дня, 28 серпня, повідомлення американських військових, що на летовищі Кабулу дуже висока ймовірність нового нападу протягом наступних доби чи півтори. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Байден підтвердив, що очікує нових нападів на аеропорт Кабула

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна евакуює з ...
Наступна новина: Звернення міського голови ...

КОМЕНТАРІ