У Тернополі на Алеї Героїв вшанували пам'ять полеглих захисників України

У Тернополі на Алеї Героїв вшанували пам'ять полеглих захисників України

31.08.21 08:33 0 302
29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цього дня біля Меморіалу на пошану захисників України, полеглих у російсько-українській війні, що на Алеї Героїв на Микулинецькому кладовищі, хвилиною мовчання і поминальною панахидою вшанували пам'ять загиблих Героїв України.

Разом з родинами полеглих тернополян, військовослужбовцями, капеланами, волонтерами та небайдужими жителями міста взяв участь у мітингу-реквієм і поклав квіти до могил загиблих бійців міський голова Сергій Надал.

«Цей день пам’яті нагадує українцям у всьому світі, що в Україні триває війна. Історія вже ніколи не буде такою як колись тому, що є сучасні герої 21 століття. Ми згадуємо Іловайськ, Дебальцево, Революцію Гідності. Впродовж восьми років ми воюємо, відстоюємо право на незалежність і суверенність. Такий день як має бути в пам’яті щодня, - відзначає Сергій Надал. - Ми платимо високу ціну свободи - життя снів і дочок України. Схиляємо голову перед подвигом воїнів-захисників усіх поколінь: оборонців давньої України-Руси, козаків, Українських січових стрільців, воїнів УПА, наших сучасників - добровольців, волонтерів та воїнів Збройних сил України, які боронять від російської орди Європу і світ. Нація, яка хоче впевнено дивитись у майбутнє, має шанувати тих, хто її захистив у минулому».

Нагадаємо, минулоріч на набережній Тернопільського ставу відкрили Алею пам’яті захисників України.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зведення огорожі на ...
Наступна новина: Україна повідомила про свої ...

КОМЕНТАРІ