На Тернопіллі вступити до закладу професійної освіти можна до 1 жовтня

На Тернопіллі вступити до закладу професійної освіти можна до 1 жовтня

31.08.21 10:03 0 415
Заклади професійної освіти можуть продовжити прийом документів від вступників на бюджетні місця до 1 жовтня. Здійснювати додатковий прийом вони зможуть лише в межах ліцензованого обсягу. Лист, який дозволяє закладам подовжити вступну кампанію, було розіслано на місцеві департаменти та управління освіти.

“Щороку Міністерство надає закладам дозвіл проводити донабір вступників, які виявили бажання вступити на кваліфікованого робітника до закладу профосвіти. Зазвичай ці зарахування тривають упродовж вересня й завершуються в жовтні, коли починається інтенсивне навчання. Варто зауважити, що йдеться не про формування нових груп першокурсників, а про донабір у вже створені групи на вільні місця”, – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Він також розповів, що МОН вже розпочало підготовку до вступної кампанії 2022 року, зокрема, до закладів профосвіти. Наразі планується оновити Типові правила прийому, передбачивши ситуації, коли вступники відмовляються від паспортів у формі ID-картки.

Крім того, абітурієнти додаватимуть до пакета документів письмову згоду на обробку персональних даних, а члени приймальних комісій, зі свого боку, надаватимуть розписку з переліком отриманих документів.

Нагадаємо, що МОН вже розмістило для громадського обговорення проект Умов прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти у 2022 році.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МАГАТЕ: Північна ...
Наступна новина: ЄС може виключити США зі ...

КОМЕНТАРІ