Росія: редактори кількох ЗМІ звернулися до Путіна з вимогою анулювати список «іноагентів»

Росія: редактори кількох ЗМІ звернулися до Путіна з вимогою анулювати список «іноагентів»

02.09.21 08:38 0 333
Головні редактори російських ЗМІ, серед яких «Дождь», «Новая газета», «Ехо Москви», Znak.com і ТВ2, опублікували відкритий лист до президента Росії Володимира Путіна, його речника Дмитра Пєскова і міністра юстиції Костянтина Чуйченка з вимогою анулювати список «іноземних агентів» і внести зміни у відповідне законодавство.

У зверненні керівники ЗМІ пропонують 12 правок в закон про «іноагентів», зокрема, присвоювати такий стату – тільки за рішенням суду; чітко визначити поняття «політичної діяльності» та «лобізму»; зобов'язати Мін'юст надавати докази, чому певний ЗМІ визначено «іноагентом»; встановити мінімально допустиму частку іноземного фінансування у 30%; спростити звітність для ЗМІ, які вже мають цей статус; виключити положення, пов'язані з довільним застосуванням права; заборонити визнавати журналістів, що працюють в ЗМІ-«іноагентах», – «іноагентами»-фізособами.

Загалом свої підписи під зверненням поставили видавці і головні редактори 22 ЗМІ. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рада федерації Росії дозволила визнавати «іноагентами» фізичних осіб

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У окупованому Криму ...
Наступна новина: У системі оплати за проїзд ...

КОМЕНТАРІ