Через закриття аеропорту Кабула тисячі афганців рушили до кордонів

Через закриття аеропорту Кабула тисячі афганців рушили до кордонів

04.09.21 09:00 0 275
Тисячі людей зібралися на кордонах Афганістану після того, як із виведенням військ США завершилася масова евакуація людей з країни, владу в якій захопили таліби.

На контрольно-пропускному пункті Торхам із Пакистаном 1 вересня зібралася велика кількість людей на афганському боці кордону. За словами очевидців, тисячі афганців також рушили до прикордонного поста Іслам-Кала з Іраном.

Сполучені Штати і їхні союзники з 14 до 31 серпня евакуювали понад 123 тисячі людей з Кабула. Але десятки тисяч афганців з групи ризику залишилися неевакуйованими.

1 вересня Велика Британія заявила, що веде переговори з талібами щодо забезпечення «безпечного проходу» з Афганістану для британських громадян (близько 250 осіб) та афганців, які залишаються всередині країни.

За повідомленнями, спеціальний представник прем'єр-міністра Боріса Джонсона по Афганістану Саймон Гасс зустрічається з представниками «Талібану» в столиці Катару Досі.

Британський уряд заявив, що відправить 15 «фахівців з кризового реагування» до Пакистану, Узбекистану і Таджикистану, щоб допомогти британським дипломатам, які працюють над поверненням британців (перекладачів і найнятих Лондоном афганців) до Великобританії. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Британія веде прямі переговори з талібами для вивезення з Афганістану своїх громадян

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Опубліковано тисячу ...

КОМЕНТАРІ