Українські військові показали відео,як рятували афганців біля аеропорту в Кабулі

Українські військові показали відео,як рятували афганців біля аеропорту в Кабулі

04.09.21 09:21 0 561
Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило відеозаписи зі спецоперації, в перебігу якої українські військові врятували наприкінці серпня групу афганців, які прагнули евакуації, але не могли дістатися на летовище в Кабулі.

Рятувальну операцію здійснили співробітники ГУР МО, мовиться в повідомленні, за сприяння Міністерства закордонних справ України і за підтримки офісу президента України. «Серед евакуйованих були громадяни України, громадяни інших держав, у тому числі представники ООН, члени правозахисних організацій, співробітники видань Global Mail (очевидно, малася на увазі Globe and Mail – ред.), USA today, Washington post, Stars and stipes та інші, а також люди, що співпрацювали із коаліційним контингентом», – мовиться в повідомленні.

«Незважаючи на те, що Україна не мала свого миротворчого контингенту в Афганістані, нам вдалося досягнути приголомшеного (саме так у тексті! – ред.) результату – Україна посіла 8-е місце за кількістю евакуйованих осіб серед європейських країн – евакуйовано понад 700 осіб», – заявили в ГУР. За інфографікою ГУР і МЗС, усього евакуацію здійснювали своїми силами 12 європейських країн.

За словами військових, для того, щоб знайти і безпечно забрати людей із евакуаційного списку, спецпризначенці ГУР пішки виходили за межі захищеного периметра аеропорту. «На таке ризиковане рішення не наважувалася жодна з інших евакуаційних місій, бо зона за територією аеропорту вже була під контролем бойовиків «Талібану». Проте саме такий підхід дозволив у стислий період знайти і забрати максимально можливу кількість людей, узгоджених на евакуацію», – додали в ГУР.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ