Устаткування для кабінету хімії

Устаткування для кабінету хімії

05.09.21 16:34 0 1211

Урок хімії — це найцікавіший предмет в списку дисциплін шкільної програми, адже учні мають можливість проводити цікаві досліди, пізнавати на практиці реакції змішування різноманітних речовин. Однак вимоги до оснащення подібного приміщення повинні відповідати прописаним державним нормам. Тому довірити комплектацію навчального кабінету варто перевіреному постачальнику, яким виступає компанія «Українська Сучасна Школа».

Устаткування для кабінету хімії

Кабінет хімії в школі повинен бути оснащений обладнанням, виготовленим із матеріалів, що відрізняються особливою міцністю, інертністю, стійкістю до механічних пошкоджень. Спеціалізоване обладнання включає велику категорію товарів:

  • Меблі для кабінету хімії в школі та системи зберігання приладдя. Обов'язковим предметом є демонстраційні столи, які можуть бути обладнані раковинами та функціональними надбудовами у вигляді полиць, ящиків. У кабінеті повинні бути зручні шафи та системи для зберігання методичних посібників, плакатів, таблиць та інших демонстраційних матеріалів.
  • Автоматизовані засоби для вчителя. Робоче місце педагога включає персональний або планшетний комп'ютер з ліцензійним програмним забезпеченням, документ-камеру, багатофункціональний пристрій та інші технічні засоби, покликані організувати ефективний навчальний процес.
  • Спеціалізовані меблі для хімічної лабораторії. Крім демонстраційних столів обов'язковим є наявність витяжних шаф. Лабораторні стільці для учнів повинні бути з регульованою висотою, а для педагога передбачено спеціальне крісло.
  • Прилади для хімічної лабораторії. Згідно з наказом Міністерства освіти лабораторія повинна бути оснащена цілим переліком пристосувань для проведення дослідів, включаючи: електронні ваги, пальники, евдіометра, штативи, барометри й т. д.
  • Крім того, керівникам навчального закладу варто подбати про придбання спеціального посуду для кабінету і лаборантської, а також приготувати для дітей необхідні демонстраційні посібники.

Оформлення кабінету хімії

Завдання керівників шкіл не тільки укомплектувати кабінети хімії якісними меблями й сучасним інтерактивним обладнанням, а й всіляко підтримувати інтерес дітей до досліджуваного предмета. Для зручності та наочності варто використовувати змінні стенди, завдяки яким можна кожен раз демонструвати новий навчальний матеріал.

Портрети відомих вчених, розвішані на стінах, допоможуть створити відповідну атмосферу та налаштувати дітей на робочий лад. Також варто розмістити в класі демонстраційні таблиці з хімії, які стануть добрими помічниками в закріпленні отриманих знань.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 103)

КОМЕНТАРІ