Каталонські сепаратисти шукали допомоги від Росії – «Нью-Йорк таймз»

Каталонські сепаратисти шукали допомоги від Росії – «Нью-Йорк таймз»

06.09.21 09:33 0 501
Прихильники незалежності іспанського автономного регіону Каталонії від решти Іспанії, яких центральний уряд у Мадриді вважає сепаратистами, шукали в своїх прагненнях допомоги від Росії, повідомив 3 вересня американський щоденник The New York Times, посилаючись на доповіді розвідки.

Жозеп Люїс Алай, чільний радник колишнього керівника регіону Карлеса Пучдемона, який нині живе у вигнанні, 2019 року принаймні двічі їздив до Москви на зустрічі з чинними російськими посадовцями і колишніми працівниками російських розвідувальних служб у намаганні отримати підтримку, пише газета, цитуючи документи спецслужб, із якими вона ознайомилася.

Ці поїздки Алай здійснив менш ніж через два роки по тому, як каталонський уряд Пучдемона провів у жовтні 2017 року референдум про незалежність, на якому ця ідея здобула величезну підтримку – бо її супротивники переважно бойкотували захід.

Центральна влада Іспанії оголосила референдум незаконним і ув'язнила тих політичних лідерів регіону, хто, на відміну від Пучдемона, не виїхав за кордон. Так само і Європейський союз назвав референдум незаконним. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Каталонія голосує на забороненому референдумі: гумові кулі і російський слід

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вперше в Україні провели ...
Наступна новина: У Дніпрі стартував ...

КОМЕНТАРІ