Просив 15 тис грн у підприємця – на Рівненщині судитимуть голову громади

Просив 15 тис грн у підприємця – на Рівненщині судитимуть голову громади

08.09.21 08:21 0 345
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 66-річного голови однієї з територіальних громад Рівненщини. Йому інкримінують прохання службовою особою, яка займає відповідальне становище надати неправомірну вигоду для третьої особи за не вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець, на початку березня цього року, створив умови, за яких висловив одному з суб'єктів господарської діяльності вимогу про надання неправомірної вигоди в інтересах комунального закладу громади. Натомість обіцяв не створювати перешкод у діяльності підприємця.

За свої «послуги» голова громади попросив 15 тисяч гривень, які треба було перерахувати під виглядом благодійної допомоги. Чоловіка викрили у квітні, коли він, на одній із АЗС, отримав квитанцію про переказ відповідних коштів.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ще одна спортсменка з ...
Наступна новина: Сплатити адміністративний ...

КОМЕНТАРІ