Понад 150 тисяч гривень сплатили цьогоріч підприємці на Рівненщині за перевантажені авто

Понад 150 тисяч гривень сплатили цьогоріч підприємці на Рівненщині за перевантажені авто

08.09.21 08:05 0 346
Якісне будівництво та належна експлуатація доріг – запорука безпечного і комфортного пересування ними. Саме тому органи прокуратури Рівненщини звертають особливу увагу не лише на контроль за використанням бюджетних коштів під час ремонтів та будівництва автошляхів, а й на правильну їх експлуатацію з боку суб'єктів господарської діяльності, які у своїй роботі використовують великогабаритні вантажівки, які, у разі їх перевантаження, руйнують дороги.

Так, з початку цього року року прокурорами до господарського суду Рівненської області пред'явлено 5 позовів на суму 268 тис грн в інтересах держави (в особі Державної служби України з безпеки на транспорті) про стягнення із суб'єктів господарювання плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговими та/або великогабаритними транспортними засобами.

2 позови на 141 тис. грн судами вже розглянуто та задоволено, ще одне провадження у справі на 10 тис. грн закрито у зв'язку з добровільною сплатою відповідачем вказаної суми до державного бюджету.

Приміром, у березні 2021 року заступник керівника Здолбунівської окружної прокуратури звернувся до суду із позовом в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті до одного з підприємців про стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом.

Так, при допустимих 40 т фактична повна маса транспортного засобу підприємця становила 58,4 т. За перевищення нормативних параметрів нараховано штраф 3723,00 євро, що склало трохи більше 120 тис. грн, 11 тисяч з яких підприємець сплатив одразу, а решту, 108 тис. грн, після рішення господарського суду Рівненської області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Розклад занять на цей ...
Наступна новина: У Львові десятки людей ...

КОМЕНТАРІ