Ткаченко: на відновлення костелу Святого Миколая знадобиться від 75 млн грн

Ткаченко: на відновлення костелу Святого Миколая знадобиться від 75 млн грн

08.09.21 08:19 0 358
На відновлення пошкодженого внаслідок пожежі костелу Святого Миколая в Києві буде необхідно від 75 мільйонів гривень, повідомив міністр культури й інформаційної політики України Олександр Ткаченко. За його словами, це попередні оцінки фахівців.

«За вихідні з командою Міністерства і Держмистецтв розробили покровий план подальших дій, згідно із законом і дотриманням питань безпеки робіт у будівлі. Наразі чекаємо на висновок ДСНС. Це підстава для замовлення експертної оцінки масштабу матеріальних збитків. Паралельно Нацполіцією ведеться слідство про причини загоряння. Після цього, стан костелу мають оцінити експерти, щоб визначити, яка йому нанеслася шкода, скільки необхідно виділити на протиаварійні роботи і ремонт», – написав Ткаченко у фейсбуці за підсумками зум-зустрічі з благодійними організаціями і бізнесами.

За словами міністра, до суми, яку на відновлення костелу збере бізнес, решту необхідних коштів додасть держава. ФОТОГАЛЕРЕЯ: Київ: у костелі Святого Миколая сталась пожежа – фоторепортаж

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 148 тернопільських ...
Наступна новина: Ще одна спортсменка з ...

КОМЕНТАРІ