Навчання в Польщі: особливості та переваги

Навчання в Польщі: особливості та переваги

08.09.21 10:57 4 1566

В останні роки Польща, а точніше її ВНЗ, привертають все більше іноземних студентів. Університети цієї країни дають найякіснішу вищу освіту, а їхні дипломи цінуються у всіх країнах Європи й в більшості країн світу. Далі, ми розглянемо основні переваги та особливості навчання в Польщі для українців.

Відмінні риси польської освіти

Здобуття вищої освіти в польських університетах певною мірою відрізняється від навчання в Україні:

  • Першою відмінністю є наявність двох вступних кампаній протягом року. Літня вступна кампанія триває з жовтня по серпень, тобто цілий рік. А ось зимова - всього два місяці (січень і лютий). Такий підхід дозволяє студентам подати документи з відстрочкою.
  • Друга відмінна риса - це час навчання. У Польщі можна вступити на дворівневу систему (бакалаврат і магістратура окремо) або ж на неподільну магістратуру. Правда, можливість вибору багато в чому залежить від спеціальності, адже для медиків, наприклад, немає дворівневої системи.
  • І третя відмінність, про яку вже говорилося раніше, - це дипломи європейського зразка, які не потребують підтвердження в інших країнах.

Особливості навчання у польських ВНЗ

Програма навчання в Польщі побудована таким чином, що у студентів залишається досить багато вільного часу, так що вони мають можливість знайти підробіток.

Навчання в Польщі є безкоштовним лише для громадян країни та власників «Карти поляка». Іноземним студентам доведеться платити за навчання, але деякі ВНЗ готові запропонувати їм стипендіальні програми.

Не складений іспит в Польщі не загрожує відрахуванням, однак перездати його просто так не вдасться. Студенту доведеться знову пройти курс цієї дисципліни і, звичайно, оплатити його.

Міф про те, що польські університети не дають гарних знань, давно спростовано. Так що, якщо ви маєте намір вступати до ВНЗ цієї країни, будьте готові, що вам знадобитися прикладати багато зусиль, щоб засвоювати матеріал і проходити численні перевірки знань.

Переваги навчання в Польщі

Все більше абітурієнтів з України намагаються вступити до польських ВНЗ. Це пов'язано з безліччю переваг, якими володіє навчання в Польщі, а саме:

  • для вступу не потрібно складати іспити;
  • можна подати документи відразу після закінчення школи;
  • навчання на польській або англійській мові;
  • для майбутніх студентів багато ВНЗ проводять мовні курси;
  • європейська система навчання;
  • дипломи, які діють по всьому світу;
  • лояльна вартість навчання;
  • наявність стипендіальних програм для іноземців.
P. S. Вступити в польський ВНЗ іноземному студентові не складно, з огляду на відсутність вступних іспитів. Але потрібно складати всі іспити вчасно, інакше доведеться проходити курс заново.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 87)
Попередня новина: Росія: жінку,яка ...
Наступна новина: Можно ли стать ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Ktylxo - 08.09.21

отлично!!! Все супер!

аватар країна
FjJhfGwb - 08.09.21

Вот так история!

аватар країна
Bootorin - 08.09.21

Мне нарвится стиль изложения

аватар країна
AveMensa - 08.09.21

Классно!