Адвокат Фонду боротьби з корупцією та звинуваченого у держзраді Івана Сафронова залишив Росію

Адвокат Фонду боротьби з корупцією та звинуваченого у держзраді Івана Сафронова залишив Росію

08.09.21 15:16 6 551
Адвокат Іван Павлов, який спеціалізується на кримінальних справах про державну зраду, а також захищав Фонд боротьби з корупцією Навального, повідомив, що залишив Росію. У країні проти нього відкрили кримінальну справу про розголошення даних слідства. Створене ним об'єднання адвокатів «Команда 29» було визнане владою небажаною організацією та розпущене.

Про свій від'їзд Павлов написав у телеграм-каналі. За його словами, зараз він перебуває в Грузії. «Багато чого доведеться починати з нуля. Але мені це не вперше. Більш того, я планую продовжити ту роботу, через яку мене змусили покинути мою країну», – заявив юрист.

Свій від'їзд адвокат назвав вимушеним і зазначив, що своє сьогодення і майбутнє продовжує пов'язувати з Росією і розраховує туди повернутися.

50-річний Павлов працює адвокатом з 1997 року. Він очолював правозахисну організацію «Беллона» в Санкт-Петербурзі і заснував Фонд свободи інформації.

У 2015 році Павлов, разом з іншими людьми, оскаржував у Верховному суді указ президента Росії про засекречування втрат російської армії в мирний час. Він брав участь з боку захисту у низці резонансних кримінальних справ. Зокрема, був адвокатом звинувачених у державній зраді еколога Олександра Нікітіна, журналіста Григорія Паська, домогосподарки Світлани Давидової, колишнього офіцера ГРУ Івана Кравцова, співробітника Патріархії РПЦ Євгена Петрина, журналіста і радника Роскосмосу Івана Сафронова.

Проти Павлова було порушено кримінальну справу після того, як він передав пресі постанову про порушення справи проти Сафронова і розповів про наявність у слідства секретного свідка.

На захист адвоката виступили його колеги і правозахисники. Проте йому заборонено російським судом користуватися засобами зв'язку і спілкуватися зі свідками у своїй справі, в тому числі – з Сафроновим.

Справи про державну зраду в Росії порушуються ФСБ, спецслужба веде за ними слідство. Матеріали таких справ зазвичай засекречені, а суди проходять у закритому режимі.

У 2014 році дружині Павлова, американці Дженніфер Гаспар, за рішенням ФСБ був анульований дозвіл на проживання. Павлов намагався домогтися від ФСБ документа, в якому пояснювалося б це рішення, але йому відмовили.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обрані після 2019 року ...
Наступна новина: Тільки 34% українців ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
kladvandamm - 08.09.21

круто

аватар країна
acid_street - 08.09.21

Завжди приємно читати розумних людей. Дякуємо!

аватар країна
ickarus - 08.09.21

було цікаво вас почитати, спасибі і удачі!

аватар країна
flyingspur - 08.09.21

А чи давно запустили цей сайт?

аватар країна
dosmot - 08.09.21

Хе-хе, мой первый коммент :)

аватар країна
Pyotr_Deryabin - 08.09.21

Потиснув би руку автору, і дав по морді всім його ненависникам.