Правозахисники М’янми вимагають від України припинити продаж зброї місцевій хунті

Правозахисники М’янми вимагають від України припинити продаж зброї місцевій хунті

09.09.21 09:31 0 463
Правозахисники з М'янми закликають Україну запровадити ембарго на постачання зброї та розрірвати зв'язки з військовими М'янми, які захопили владу в країні у лютому цього року.

Правозахисна і розслідувальна анонімна група під назвою «Справедливість для М'янми» (Justice For Myanmar) опублікувала звіт, в якому стверджує, що «Україна продовжує передавати зброю військовим М'янми, незважаючи на нелегітимний переворот і масові вбивства, арешти та напади проти мирного населення».

У зв'язку з переворотом у М'янмі та подальшим жорстким придушенням протестів Європейський союз і Сполучені Штати ввели санкції проти офіційних осіб М'янми. Україна не вводила санкцій чи ембарго на постачання зброї проти М'янми, незважаючи на те, що у червні 2021 року вона проголосувала за резолюцію Генеральної Асамблеї ООН про припинення поставки зброї до М'янми.

«Справедливість для М'янми» закликає постачальників військової допомоги Україні, зокрема США, ЄС та Великобританію, «використати свої важелі впливу для забезпечення дотримання Україною міжнародного права та норм».

«Постачальники військової допомоги Україні, такі як США, ЄС та Велика Британія, повинні зараз використати свої важелі впливу, щоб припинити підтримку Україною військових М'янми та її відверте нехтування життяіми людей М'янми. Військова допомога має бути обумовлена тим, що Україна введе ембарго на озброєння проти М'янми, закриє їхній спільний завод та припинить усі військові зв'язки», – заявляє речник «Справедливості М'янми» Яданар Маунг.

Група називає найбільшим торговцем українською зброєю в М'янмі Аунга Хлаїнг Оо, який є почесним консулом України в М'янмі. «Справедливість для М'янми» вважає, що Україна повинна усунути його з цієї посади.

Загалом у «Справедливості для М'янми» задокументовано 37 осіб, пов'язаних з 13 компаніями, які, на їхню думку, повинні бути санкціоновані за закупівлю зброї та відповідних матеріалів для військових М'янми. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: М'янма: військові вбили понад 80 протестувальників

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ