Лінолеум і його переваги

Лінолеум і його переваги

09.09.21 23:39 0 976

Величезна різноманітність оздоблювальних матеріалів для підлоги, ставить перед нами ряд запитань: "Який матеріал краще вибрати для обробки підлоги? Чому один матеріал кращий за інший? Скільки прослужити обране покриття?". Далі, ми поговоримо про одне із найпопулярніших покриттів для підлоги, а саме - лінолеум.

Що таке лінолеум?

Будівельний матеріал, який ми сьогодні звично називаємо лінолеумом (linum + oleum = промаслені полотна), по своїй суті таким не є. Він виготовляється з будівельних полімерів та називається ПВХ-покриття. Дане покриття має гарний вигляд, є довговічним, а його ціна є досить прийнятною. З цих причин лінолеум користується величезною популярністю. Саме такі властивості дозволяють використовувати його в багатьох типах житлових і офісних приміщень (наприклад, на кухні, в спальні, офісі, медичних установах).

Випускається лінолеум в наступних варіантах:

  1. гумовий;
  2. полівінілхлоридний;
  3. нітроцелюлозний;
  4. алкідний.

Натуральний лінолеум виробляється з природної сировини, яка включає: порошок вапняку, джутова тканина, лляне масло, деревне борошно.

Основні переваги

Головні переваги лінолеуму полягають в наступних властивостях цього матеріалу:

  • здатність поглинати шум;
  • простота укладання (абсолютно не потрібно якихось особливих навичок і знань);
  • тривалий термін життя (при помірній експлуатації цей матеріал зберігає властивості до 60 років);
  • різноманіття кольорів і малюнків (це дає можливість створювати винятковий інтер'єр будь-якого стилю);
  • прийнятна ціна;
  • стійкість до вологи;
  • стійкість до біологічних заражень грибком і пошкоджень різними комахами;
  • мала теплопровідність.

Стійкість до вологи та мала теплопровідність лінолеуму в поєднанні з багатим вибором кольорів і доступною ціною роблять його особливо актуально в південних регіонах з жарким, морським кліматом. Більш простого, дешевого і довговічного варіанту, ніж лінолеум на кухні, в коридорі та дитячій кімнаті немає. Вологи він не боїться. Щоденне мокре прибирання йому не страшне. Вибір кольорів величезний плюс стелиться лінолеум дуже швидко.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 90)
Наступна новина: Прокуратура Німеччини ...

КОМЕНТАРІ