9 вересня – що очікувати в цей день і що було в історії

9 вересня – що очікувати в цей день і що було в історії

10.09.21 08:03 0 590
Які події очікуються?

* У Москві запланована зустріч президента РФ Володимира Путіна з Олександром Лукашенком, на якій планується підписання пакету «дорожніх карт» інтеграції Росії та Білорусі. В цей же день на території Білорусі розпочнуться масштабні спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2021».

* Рада безпеки ООН обговорить продовження мандату місії ООН в Афганістані, започаткованої 2002 року для сприяння проведенню виборів, захисту прав людини і підтримки гендерної рівності.

* Щорічна міжнародна конференція «Ялтинська європейська стратегія» (YES) та Фонд Віктора Пінчука 9-11 вересня проводять захід нового формату YES Brainstorming – «ексклюзивне інтерактивне спілкування між лідерами сьогодення та майбутнього в Україні та найвідомішими мислителями світу». Тематика заходу: «Після COVID = Перед катастрофою? Кроки до виживання». Учасниками YES Brainstorming стануть представники понад 20 країн світу.

* У Києві на розі вулиць Інститутської та Липської відкриють пам'ятний знак Іванові Франкові, встановлений за ініціативою онука письменника Роланда Франка за підтримки Київського міського голови Віталія Кличка і Міжнародного фонду Івана Франка у партнерстві з ГО «Львівське товариство у Києві».

* На випробувальному полігоні «Ягорлик» на Херсонщині з 9 до 30 вересня проходитимуть військові навчання з бойовою стрільбою. Цей день в історії

* 1769 року народився письменник, поет, драматург Іван Котляревський, автор поеми «Енеїда» – першого твору в українській літературі, зазначають фахівці, написаного народною мовою.

* 1913 року над Сирецьким військовим летовищем у Києві авіатор Петро Нестеров уперше в світі виконав на літаку новий маневр, який отримав назву «мертва петля».

* 1948 року на півночі Корейського півострова проголошено Корейську Народно-Демократичну Республіку, прем'єр-міністром якої став 36-річний комуніст Кім Ір Сен.

* 1976 року помер багаторічний лідер Китаю Мао Цзедун.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі на території ...
Наступна новина: 159 нових випадків ...

КОМЕНТАРІ