Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про біометан

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про біометан

10.09.21 08:59 0 506
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про альтернативні види палива» щодо розвитку виробництва біометану».

Документ підтримали 300 народних депутатів, проти – четверо, 17 парламентарів утрималися. За законопроєкт проголосували представники майже всіх фракцій та груп, окрім «Опозиційної платформи – За життя».

Законопроєкт запропонувала група депутатів різних фракцій, у тому числі «Слуги народу». Він передбачає створення реєстру біометану та доповнення закону «Про альтернативні види палива» відповідними положеннями.

За твердженням авторів документу, біогаз в Україні виробляють на 51 біогазовій установці загальною встановленою потужністю 97 мегават.

Читайте також: Чи зможе Westinghouse збудувати Україні нові енергоблоки?

«Очищений біогаз, який в європейській практиці прийнято називати терміном «біометан», технічно вже можливо подавати до газотранспортної або газорозподільної системи, а виробник очищеного біогазу буде вважатись незалежним виробником природного газу в нерегульованому сегменті… У чинному законодавстві України відсутній механізм верифікації біометану для забезпечення його подальшої подачі у газотранспортну систему та відсутнє визначення поняття «біометан», – йдеться в обґрунтуванні проєкту закону.

Очікується, що ухвалення та впровадження закону може посилити енергонезалежність України, забезпечити завантаження газотранспортної системи, а також знизити забруднення повітря при використанні такого палива у транспорті.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вибух газу у місті під ...

КОМЕНТАРІ