Нацбанк підвищує облікову ставку до 8,5%

Нацбанк підвищує облікову ставку до 8,5%

10.09.21 08:26 0 432
Правління Національного банку вирішило підвищити облікову ставку до 8,5%. Про це заявив на брифінгу 9 вересня голова правління НБУ Кирило Шевченко. Також центробанк ухвалив припинити використання антикризових монетарних заходів із початку четвертого кварталу 2021 року.

За його словами, ці рішення допоможуть утримати під контролем інфляційні очікування і розвернути динаміку інфляції в бік зниження для її повернення до цілі 5% річних у 2022 році.

«Ключовими ризиками для економіки є значне посилення карантину в Україні та світі, триваліший і суттєвіший, ніж перебачалося, інфляційний сплеск у світі. Актуальними є й інші ризики проінфляційного характеру, зокрема, ескалація військового конфлікту з Росією та різке погіршення зовнішніх умов торгівлі», – заявив Шевченко, обґунтовуючи ці рішення.

Голова Нацбанку навів дані, за якими споживчі ціни в липні 2021 року зросли на 10,2% річних у річному вимірі, що відповідає останньому макроекономічному прогнозу регулятора. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Світовий банк допоможе Україні відбудувати систему зрошення агроземель

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Реєстрацію на ...
Наступна новина: Екіпаж МКС повідомив про ...

КОМЕНТАРІ