Steam ключ: що потрібно знати?

Steam ключ: що потрібно знати?

10.09.21 23:37 0 644

Steam ключ - це код, що складається з букв і цифр, що дозволяє вам активувати гру на акаунті. Подивитися, активувався чи ключ, можна в розділі Акаунт - Про акаунт - Ліцензії та активації ключів. Варто відзначити, що Steam не продає ключі рядовим покупцям. При покупці гри, у вас є вибір - подарувати її другу або додати у свою бібліотеку. До речі, придбати ключі Steam за доступною ціною ви можете на сайті steamkey.

З цього випливає, що при покупці Steam-ключа, у вас є тільки гарантії продавця, який його вам продав. Якщо ж ви отримали ключ десь на просторах інтернету, то теоретично його можуть в будь-який момент відкликати. У вашому обліковому записі з'явиться пояснювальна записка, і єдиною можливістю буде тільки прочитати її та закрити. Ніяких заперечень та апеляцій Steam не приймає. Таким чином виходить, що захист від відкликання ви маєте тільки тоді, коли власноручно купили гру.

Існують різні магазини бандлів (збірників ігор), які продають ігри у вигляді ключів. Вірогідно не відомо механізму, за якою вони отримують ключі, але швидше за все (і логічніше), що вони персонально домовляються з кожним розробником гри окремо.

Розробник, гра якого продається в Steam, має можливість отримувати величезну (або необмежену) кількість ключів для власних потреб. Як відбувається процес - не відомо, але кількість Steam-ключів на безкоштовних роздачах обчислюється сотнями тисяч.

Інформація про те, що запит в техпідтримку Steam посприяє з'ясуванню будь-якої інформації про ключі, є помилковою або застарілою.

Загальні питання про ключі Steam

Купівля / продаж Steam-ключа - це кіт в мішку, ви ніколи не дізнаєтеся, робочий він чи ні, поки не активуєте його. Тільки надійність продавця служить вашої гарантією.

Раніше, коли гри продавалися на дисках, були непоодинокі випадки обману з боку покупців - купив диск, встановив, приніс назад, сказав, що гра не пішла, диск замінили. Те ж саме відбувається і зараз, хоч і рідше. Покупець активує ключ і пише негативний відгук про те, що ключ використаний. Якщо походження ключів каламутне, то продавець швидше за все зробить заміну, але якщо він впевнений в якості продукції, то може і змиритися з негативним відгуком. Найвірніший варіант, звичайно, зняти на відео момент з початку покупки та до активації, багато продавців пишуть такі вимоги в умовах повернення.

Якщо ви продаєте ключ і вирішили провести заміну продукції, то не зайвим буде убезпечити себе від виманювання ключів недобросовісним покупцем. Поставте умову повторної заміни: попросіть покупця включити по скайпу режим показу екрану і на ваших очах активувати ключ, або ж дати вам дані від Steam акаунта, щоб ви активували гру самі.

Зазвичай спірні ситуації досить рідкісні, оскільки:

  • по-перше, покупець вже платить гроші, тобто він платоспроможний;
  • по-друге, якщо у продавця високий рейтинг надійності, то один негативний відгук йому ніяк не завадить;
  • по-третє, якщо покупець зачастить з шахрайськими діями, то йому просто заблокують доступ до торгового майданчика сайту, на якому він купує ключі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 91)
Попередня новина: Как быстро распознать и ...
Наступна новина: «Газпром» оголосив про ...

КОМЕНТАРІ