Військові США могли помилитися у виборі цілі для удару в Кабулі – NYT

Військові США могли помилитися у виборі цілі для удару в Кабулі – NYT

13.09.21 08:01 0 349
Наприкінці серпня американський дрон завдав удару по машині ймовірного бойовика-смертника в Кабулі, в результаті чого, як повідомляли ЗМІ, загинули 10 членів однієї родини, в тому числі шестеро дітей. Журналісти видання The New York Times дослідили записи з камер відеоспостереження, а також поговорили з родичами і колегами загиблого водія машини. На шпальтах видання автори розслідування ставлять під сумнів версію американських військових про зв'язки вбитого із угрупованням «Ісламська держава» та наявність у його машині бомби.

Видання повідомляє, що водієм машини, по якій американські військові завдали удару, був 43-річний Земарі Ахмаді. З 2006 року він працював інженером-електриком в американській некомерційній організації Nutrition & Education International.

Військові пояснювали, що визнали водія машини підозрілим через його пересування в той день – припускалося, що він відвідав об'єкт угруповання «Ісламська держава» і завантажив в авто вибухові речовини. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Муллократичний» уряд «Талібану»: бойовики так і не створили інклюзивну владу

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ