В НБУ розповіли про рівень інфляції в серпні

В НБУ розповіли про рівень інфляції в серпні

13.09.21 11:19 0 380
У серпні поточного року споживча інфляція в річному вимірі залишилася на рівні попереднього місяця –10,2%, а в місячному вимірі ціни знизилися на 0,2%. Про це з посиланням на службу статистики вказує Національний банку України.

«Збереження незмінних тарифів на електроенергією для населення, зміцнення обмінного курсу та більша пропозиція сезонних продуктів переважили вищі темпи подорожчання послуг та палива. Базова інфляція в серпні незначно сповільнилася (до 7,2% р/р із 7,3% р/р у липні)», – йдеться в повідомленні.

Упродовж найближчих місяців інфляція залишатиметься в діапазоні 10-11% з огляду на «дію як тимчасових, так і фундаментальних проінфляційних чинників», вказує регулятор.

«Водночас наприкінці 2021 року інфляція сповільниться нижче 10% і у 2022 році поступово повернеться до цілі Національного банку 5%. Сповільненню інфляції сприятимуть вичерпання ефектів низької бази порівняння минулого року, корекція світових цін на сировинні товари та надходження нового більшого врожаю сільськогосподарських культур. Стримуючий влив на цінову динаміку також матиме посилення монетарної політики Національного банку», – йдеться в повідомленні НБУ. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Золота» олія та курка «для багатих»: чому ростуть ціни на продукти в Україні?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ