Папа Франциск закликав Угорщину «простягнути руки всім»

Папа Франциск закликав Угорщину «простягнути руки всім»

13.09.21 09:40 0 448
Папа Римський Франциск під час меси просто неба у Будапешті закликав Угорщину «простягнути руки всім». Цей заклик багато хто розцінив як тонку критику націоналістичної та антиіміграційної риторики прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

84-річний Франциск 12 вересня провів у Будапешті лише сім годин, щоб закрити міжнародний католицький форум, а згодом вирушив до Словаччини, де пробуде до 15 вересня. Це була перша папська поїздка до Угорщини від часу візиту папи Івана Павла II у 1996 році.

Попри пандемію коронавірусної інфекції, месу в Будапешті відвідали близько 100 тисяч людей. Перед месою Орбан привітав папу в Музеї образотворчих мистецтв, лідери провели приватну зустріч, на якій також були присутні президент Угорщини та представники Ватикану.

Франциск та Орбан мають відмінні погляди на багато питань, серед яких міграція, і обмежене в часі перебування папи Римського в Будапешті могло б свідчити про те, що він не хотів продемонструвати підтримку уряду Орбана перед загальними виборами, призначеними на весну наступного року. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Папа Франциск зустрівся з прем'єром Орбаном під час кількагодинного візиту в Угорщину

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Сербії відзначили ...
Наступна новина: МЗС Болгарії підтвердило,що ...

КОМЕНТАРІ