Клей для керамічної плитки: що потрібно знати?

Клей для керамічної плитки: що потрібно знати?

13.09.21 15:47 3 530

Не так давно найбільш поширеним клейовим складом для укладання плитки був піщано-цементний розчин з додаванням невеликої кількості вапна. На такий «клей» встановлювали плитку будь-якого типу, як усередині приміщень, так і зовні. Оскільки такий розчин виготовлявся безпосередньо на об'єкті будівництва без дотримання точного дозування (на око), то його основні експлуатаційні характеристики суттєво різнилися в окремих порціях. Це надавало колосальний вплив на якість виконуваних робіт, які залежали в основному від кваліфікації та досвіду виконавця. Але сьогодні ситуація кардинально змінилася. Так в будівельному інтернет-магазині https://kiev.kub.in.ua/kleevye-smesi/klej-dlja-plitki/ ви можете придбати спеціалізований клей для плитки, який безпосередньо розроблений для укладання даного підлогового покриття.

Чим клей для плитки відрізняється від цементу?

На відміну від цементно-піщаного розчину спеціалізований плитковий клей розробляється з урахуванням різних факторів впливу зовнішнього середовища. Розрізняють склади для фасадних робіт, для внутрішніх приміщень з нормальною або підвищеною вологістю (з додаванням антисептиків). До його складу входять модифікатори, які надають клейовій суміші:

  • більшу еластичність;
  • тривалий період використання після замішування;
  • міцність і т. п.

Однотипні клейові суміші мають однакові експлуатаційні характеристики за умови, дотримання правил приготування.

ВАЖЛИВО! На відміну від піщано-цементної суміші, при застосуванні більшості сучасних клейових складів плитку не потрібно попередньо замочувати.

Клей для керамічної плитки: різновиди

Нині найбільш часто використовується плитковий клей наступних типів:

  1. Цементний. Це найпростіший і самий бюджетний варіант. У складі ви знайдете портландцемент, дрібнодисперсний пісок і різні добавки, що додають готовому складу особливі властивості. Таким клеєм просто користуватися, але готовий розчин досить швидко застигає, так що готувати його потрібно невеликими порціями.
  2. Дисперсійний. Його основна активна речовина - епоксидна смола, в яку необхідно додати каталізатор. Склад відрізняється водонепроникністю, найчастіше таку суміш використовують для кладки плитки в басейнах.
  3. Полімерний. Це найбільш поширений тип на поліуретановій основі. Коштує він дорожче ніж цементний, але його основні експлуатаційні характеристики набагато вищі.

Основні експлуатаційні характеристики плиткового клею:

  • Міцність. Виражається як максимально допустимий тиск на поверхню застиглого шару клею. Чим вищий цей показник, тим більші навантаження витримає приклеєна до поверхні плитка.
  • Щільність. В прямій залежності від цього показника знаходиться витрата суміші. Чим щільніший клей, тим більше його потрібно для монтажу 1 м2 оздоблювального матеріалу.
  • Усадка. Це одна з найбільш важливих характеристик. Вона являє собою величину зміщення поверхні при застиганні. Суміші зі значною усадкою рекомендується застосовувати для облицювання поверхонь в новобудовах, які будуть піддаватися усадковим деформаціям.
  • В'язкість. Цей параметр характеризує можливість укладання плитки на вертикальні поверхні без зміщення (сповзання).
  • Еластичність готової суміші. Характеризується зручністю нанесення на поверхню плитки.
  • Адгезія. Це здатність зчеплення з поверхнями з різних матеріалів.
  • Швидкість висихання. Впливає на мінімальні терміни виконання робіт, обсяг розчину, який замішується, і на те, як довго після установки положення плитку можна буде коригувати.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 96)
Попередня новина: Майнинг: GPU vs ASIC
Наступна новина: Коммерческие мойки из ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Pidorasina - 13.09.21

я в захваті від Вашого стилю

аватар країна
olegus - 13.09.21

Може Ваш сайт навіть підніметься у видачі за такий матеріал.

аватар країна
ruOnEMaNArmY - 13.09.21

Громкий заголовок и статья норм - можно ловить траф с ПС