Як вибрати профіль для гіпсокартону?

Як вибрати профіль для гіпсокартону?

13.09.21 16:26 14 525

Останнім часом дуже популярним матеріалом при будівництві та ремонті всередині приміщень став гіпсокартон (ГКЛ). За допомогою нього можна втілити найсміливіші дизайнерські рішення від складних перегородок зі всілякими формами отворів до багаторівневих стель. Зрозуміло, що такі конструкції не можуть бути створені без спеціальної кріпильної системи (профілю) - легкої та водночас міцної, до якої й кріпляться листи гіпсокартону. До речі, придбати профіль для гіпсокартону ви можете на сайті https://zaporozhye.kub.in.ua/gipsokarton-i-profil/profil-dlja-gipsokartona/.

Всі різновиди профілів виготовляють зі спеціальної сталевої стрічки товщиною 0,35 ÷ 0,6 мм з обов'язковим оцинкованим покриттям з метою протистояння агресивним середовищам. Стандартно в продажу є одна довжина - 3000 мм, однак насправді завод-виготовлювач випускає профіль довжиною від 2500 до 6000 мм.

Всі профілі для каркасів під обшивку гіпсокартоном можна поділити на 4 основних різновиди:

  1. направляючий (маркування ПН);
  2. стельовий направляючий (СПН);
  3. стельовий (СП);
  4. стієчний (ПС).

А тепер детальніше про них.

Профіль направляючий (ПН)

Він має П-подібну форму і, як випливає з назви, призначений для того, щоб служити напрямною (як би своєрідною рейкою) для стієчного профілю. Застосовується він при виготовленні каркасів стін і перегородок. Має наступні розміри: висота 40 мм, ширина 50, 75, 100 мм в залежності від запланованої товщини стіни. ПН-профіль монтується в парі з відповідним за розміром ПС-профілем: ПС 50х50, ПС 75х50, ПС 100х50.

Профіль стієчний (ПС)

Він також має П-подібну форму, але на відміну від направляючого профілю має загнуті полички. Цей вид профілю є основним елементом при виготовленні каркаса стін і перегородок і служить в якості вертикальної стійки каркаса до якої й кріпляться листи гіпсокартону. Стієчний профіль закріплюється в направляючий профіль відповідного розміру. Розміри: глибина 50 мм і ширина 50, 75, 100 мм.

На спинці у стійкового профілю є спеціальні поздовжні борозенки по всій своїй довжині. Як правило, їх всього три:

  • Середня служить для зручності стикування листів ГКЛ і якщо профіль виставлений строго по вертикалі, то і листи будуть лягати рівно, без перекосів щодо цієї борозенки.
  • Бічні борозенки можуть служити орієнтиром для вкручування шурупів. Крім того, борозенки додають профілю додаткову жорсткість, що в підсумку призводить до посилення всієї конструкції.

Щоб правильно підібрати розмір профілю для пристрою перегородки, необхідно враховувати її висоту (чим вищий, тим ширший і, відповідно, міцніший повинен бути профіль) і експлуатаційні характеристики (наприклад, якої товщини буде утеплювач або скільки шарів ГКЛ буде використовуватися на перегородці).

Профіль (СП)

За формою схожий зі стієчним. У нього так само є загнуті полички та борозенки на спинці. Розміри стельового профілю: глибина 27 мм і ширина 60 мм. Як випливає з назви, цей профіль призначений для виготовлення підвісних стель, в тому числі багаторівневих. Однак на практиці цей профіль часто використовують для облицювання стін з метою зекономити простір, який закривається гіпсокартоном.

Профіль направляючий (СПН)

Він аналогічний ПН профілю, його розміри - глибина 28 мм, ширина 27 мм. Профіль направляючий становить пару профілю стельовому і служить в якості направляючої при його монтажі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 90)
Попередня новина: Коммерческие мойки из ...
Наступна новина: Які є типи полістиролу?

КОМЕНТАРІ

аватар країна
cBepx - 13.09.21

щось в цьому є, безумовно

аватар країна
thisismilo - 13.09.21

Я звичайно, мало, що тямлю в даній темі, але постараюся осилити.

аватар країна
S0ven0k - 13.09.21

Блог сделан очень профессионально, и легко читается

аватар країна
bullik01 - 13.09.21

мудро

аватар країна
thinkingthing - 13.09.21

Спасибо за Ваш труд!!

аватар країна
Dalenyansky - 13.09.21

Help! У автора автограф можна взяти?

аватар країна
Sojru - 13.09.21

мысли здравые, но тяжело читать, не знаю почему.

аватар країна
Freeplex - 13.09.21

Всім привіт. Сподобався пост, ставлю 5 балів.

аватар країна
mediumsms - 13.09.21

Хе-хе, мій перший коммент :)

аватар країна
koptelova - 13.09.21

решил помочь и расшарил статью в соц. сетях

аватар країна
SEBLOG_admin - 13.09.21

Мало почуттів .. але красиво ...

аватар країна
Redcoldcherrypepper - 13.09.21

Я звичайно, мало, що тямлю в даній темі, але постараюся осилити.

аватар країна
Mosklad - 13.09.21

Великолепная идея

аватар країна
vankork - 13.09.21

Я звичайно, мало, що тямлю в даній темі, але постараюся осилити.