Правильний підбір вітамінно-мінеральних комплексів при простатиті

Правильний підбір вітамінно-мінеральних комплексів при простатиті

13.09.21 17:08 12 553

Лікування простатиту у чоловіків характеризується комплексним підходом, який спрямований на нормалізацію роботи всіх систем і органів. Приведення обмінних процесів в рівновагу - важлива частина лікування простатиту, без якої не завжди вдається досягти одужання або стійкої ремісії.

Відновлення в організмі балансу вітамінів і мікроелементів служить саме цій меті, оскільки дефіцит даних речовин призводить до погіршення регенерації тканин, порушення всмоктування білків, жирів і вуглеводів, «перекосів» в гормональному фоні та в цілому до зниження життєвого тонусу.

Оскільки навіть правильне і збалансоване харчування не здатне повністю покрити дефіцит вітамінів і мікроелементів, при простатиті в терапевтичних цілях призначаються вітамінно-мінеральні комплекси, наприклад, Prostate+, який можна придбати на сайті https://prostate.com.ua/. Але є деякі нюанси, які необхідно знати й враховувати при лікуванні простатиту. Нумо їх розгляньмо.

Вітаміни при простатиті: що потрібно знати?

Не захоплюйтеся жиророзчинних вітамінів, до яких належать вітаміни D, A, E і K. Ці вітаміни мають властивість накопичуватися в організмі, і їх надлишок не виводиться, як у випадку з водорозчинними вітамінами. І якщо знамениті «вітамін молодості» і «вітамін фертильності» (вітаміни A та E) в правильному дозуванні дійсно надають чудодійний вплив на стан шкіри, зору і репродуктивної системи, то при передозуванні вони здатні викликати важкі інтоксикації. Таким чином, якщо ви не страждаєте авітамінозом і приймаєте вітамінні добавки в якості підтримуючої терапії, жиророзчинні вітаміни краще отримувати з натуральних джерел:

  • горіхів;
  • жирної риби;
  • пророщених зерен;
  • рослинних олій.

Один з найбільш значних факторів, що впливають на перебіг простатиту і результат лікування, - стрес. Для стабілізації роботи нервової системи слід заповнити дефіцит вітамінів групи B, які часто призначаються у вигляді ін'єкцій при загостренні простатиту. Крім загальнооздоровчої дії ця група вітамінів добре впливає на процеси, що відбуваються в нервовій системі, поступово нормалізує їх. Аденома простати, лікування якої безпосередньо залежить від стану нервової системи, також позитивно реагує на вітаміни групи B.

Якщо простатит супроводжується вираженою сухістю шкіри та волосся, випаданням волосся, дратівливістю, порушеннями сну - слід основну увагу приділити прийому цинку та йоду. Спеціальні харчові добавки, що містять лецитин і екстракт морських водоростей, нормалізують обмін жирів, що призводить в норму не тільки стан шкіри та волосся, але й забезпечує повноцінне всмоктування інших мікроелементів, вітамінів і поживних речовин.

Висновки

Головне правило - розумний підхід до прийому вітамінно-мінеральних комплексів. Більше або дорожче - не означає краще. І якщо ви сумніваєтеся у своєму виборі комплексу, проконсультуйтеся з лікарем, який підбере вам оптимальний комплекс.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 83)
Попередня новина: Які є типи полістиролу?
Наступна новина: Переваги та недоліки занять ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
ThisisnotAmerica - 13.09.21

Читаешь это и думаешь...

аватар країна
caxape - 13.09.21

Блестящая идея

аватар країна
yaroslavbilan - 13.09.21

ну, нічо так ... в загальному.

аватар країна
nvskv - 13.09.21

я уже писала об этом в своем блоге

аватар країна
GamerPro3922 - 13.09.21

Портал просто супер!

аватар країна
Conary - 13.09.21

Короче, дело к ночи. После статьи реально разморило… Пошел спать.

аватар країна
ThinkFrog - 13.09.21

прочитала з задоволенням

аватар країна
B1EEE - 13.09.21

Шикарно, додаю в закладки

аватар країна
solomoncolimb - 13.09.21

Сайт просто замечательный, порекомендую всем знакомым!

аватар країна
Sosbva - 13.09.21

Каменти жгут! :-D

аватар країна
veryMadmax1488 - 13.09.21

Да вы сказочник

аватар країна
jackmigil - 13.09.21

я в захваті від Вашого стилю