В ООН розкритикували «Талібан» через порушення обіцянок у галузі прав людини

В ООН розкритикували «Талібан» через порушення обіцянок у галузі прав людини

14.09.21 08:18 0 314
Комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет розкритикувала дії руху «Талібан» з моменту захоплення контролю над Афганістаном минулого місяця. За її словами, Афганістан перебуває у «новій і небезпечній фазі», коли багато жінок та представників етнічних груп та релігійних громад глибоко стурбовані через скорочення своїх прав.

«Важливо, що всупереч запевненням, що «Талібан» захищатиме права жінок, упродовж останніх трьох тижнів жінок поступово виключали з публічної сфери», – сказала вона 13 вересня у виступі у Раді з прав людини у Женеві.

Бачелет висловила занепокоєння через «недостатню інклюзивність» уряду, в якому «відсутні жінки і небагато непуштунів». Комісар ООН із прав людини сказала про «достовірні звинувачення у вбивствах з розправою» колишніх співробітників сил національної безпеки, і наводила приклади довільних затримань людей, які працювали в попередніх адміністраціях, деякі з таких людей згодом були знайдені мертвими. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В ООН закликають надати фінансування економіці Афганістану, щоб уникнути «катастрофи»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Розклад занять на цей ...
Наступна новина: Нагадуємо жителям ...

КОМЕНТАРІ