13 вересня – що очікувати в цей день і що було в історії

13 вересня – що очікувати в цей день і що було в історії

14.09.21 08:45 0 413
Які події очікуються?

* В Женеві відбудеться міжнародна конференція донорів для допомоги Афганістану, скликана за ініціативою генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша.

* В Страсбурзі розпочнеться чергова сесія Європейського парламенту.

* В Окружному суді Гааги продовжаться слухання у справі збитого малайзійського авіалайнера рейсу МН17 у небі над окупованою частиною Донбасу в липні 2014 року. Цей день в історії

* 1693 року в Чернігові помер Лазар Баранович, церковно-політичний діяч, архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський, – один із найосвіченіших представників вищого українського духовенства свого часу і вчитель майбутнього гетьмана Івана Мазепи.

* 1993 року у Вашингтоні за посередництва президента США Білла Клінтона прем'єр-міністр Ізраїлю Іцхак Рабін і голова виконкому Організації визволення Палестини Ясер Арафат підписали Декларацію про принципи палестинської автономії, яка мала на меті покласти край конфлікту навколо статусу території між рікою Йордан і Середземним морем, котрі обидва народи вважають своєю батьківщиною.

* 1999 в Москві стався вибух у 8-поверховому житловому будинку на Каширському шосе. Загинули 124 мешканці – майже всі люди, які були у ньому в момент вибуху.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Білорусі з підручників ...
Наступна новина: У США заявили про загрозу ...

КОМЕНТАРІ