Селітра,яка зруйнувала кілька кварталів у Бейруті,належала фірмі з орбіти бізнесмена з Дніпра – OCCRP

Селітра,яка зруйнувала кілька кварталів у Бейруті,належала фірмі з орбіти бізнесмена з Дніпра – OCCRP

15.09.21 09:23 0 440
Через понад рік після потужного вибуху в порту Бейрута, який став причиною загибелі десятків людей і значних руйнувань у столиці Лівану, одним із головних залишається питання про власника аміачної селітри, яка здетонувала на портовому складі.

Про це йдеться в оприлюдненому 14 вересня розслідуванні міжнародного журналістського Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP). Як пишуть автори публікації, їм вдалося підтвердити початкове припущення, що зареєстрована в Лондоні компанія Savaro Ltd, яка оформила перевезення понад двох з половиною тисяч тонн селітри на судні Rhosus, дійсно пов'язана з українським бізнесменом з Дніпра Володимиром Вербонолем. За даними розслідувачів, щонайменше з 2001 року засновані за його участю компанії займалися продажем добрив, обладнанням для металургії, а також програмним забезпеченням і вебдизайном.

Сам Володимир Верноболь раніше заперечував будь-який зв'язок із вантажем, який у 2013 році перевозили з Грузії до Мозамбіку, але на шляху до пункту призначення конфіскували в порту Бейрута. Це було пов'язане з технічними проблемами на судні Rhosus і боргами за послуги порту. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Бейрут після вибуху: протестувальники штурмували урядові будівлі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Талібан» заперечує ...

КОМЕНТАРІ