Афганки в Таджикистані протестують проти порушення прав людини талібами

Афганки в Таджикистані протестують проти порушення прав людини талібами

15.09.21 09:41 0 436
Десятки афганських жінок у Таджикистані вийшли на протест біля посольства Афганістану в Душанбе через порушення прав людини новою адміністрацією «Талібану», яка захопила владу в Кабулі, а також проти політики Пакистану, який, за їхніми твердженнями, підтримує талібів. Про це повідомляє місцева служба Радіо Свобода.

Жінки скандували «Пакистан, йди з Афганістану!», «Досить вбивати афганців», «Ми підтримуємо опір». Протестувальниці сказали Радіо Свобода, що стурбовані майбутнім Афганістану, і висловили сподівання, що інші країни підтримають бійців опору на чолі з Ахмадом Масудом на півночі країни у їхній боротьбі талібами.

Читайте також: «Талібан» встановив обмеження для жінок на навчання в університетах Афганістану

Посол Афганістану в Таджикистані Мохаммад Зохір Акбар зустрівся з протестуючими жінками та висловив свою підтримку, додавши, що таліби не зможуть підтримувати роботу урядових структур.

Міжнародна спільнота стежить за тим, наскільки дії талібів відрізняються від їхнього першого перебування при владі наприкінці 1990-х років. Тоді дівчатам і жінкам була недоступна освіта і їх виключили з суспільного життя.

Читайте також: У «Талібані» заявили, що жінкам заборонять займатися спортом

У «Талібані» заявляють, що змінилися, зокрема в своєму ставленні до жінок.

Жінки в Кабулі та інших районах Афганістану великими і малими групами протестували проти правління талібів і спроб обмежити їхні права. У деяких випадках «Талібан» реагував силою, застосовуючи батоги, б'ючи жінок кийками і стріляючи в повітря. ФОТОГАЛЕРЕЯ: «Талібан» в Афганістані: жіночі обличчя зникають з вулиць Кабула (фотогалерея)

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: КСУ не розглядає питання ...
Наступна новина: Ставки на хокей: кращі ...

КОМЕНТАРІ