14 вересня – що очікувати в цей день і що було в історії

14 вересня – що очікувати в цей день і що було в історії

15.09.21 09:51 0 455
Які події очікуються?

* У Нью-Йорку відкриється 76-а сесія Генеральної асамблеї ООН.

* Папа Римський Франциск відвідає словацькі міста Кошице і Прешов, де проведе месу і зустріч з молоддю на стадіоні, а також відвідає місцеву ромську громаду.

* На НСК «Олімпійський» в Києві «Динамо» (Київ) зіграє з «Бенфікою» (Лісабон) у матчі 1-го туру групового етапу Ліги чемпіонів–2021/2022. Цей день в історії

* 1812 року, через тиждень після перемоги під Бородіном, армія Наполеона увійшла в Москву. В той же день в місті почалася пожежа, яка за кілька днів знищила дві третини будівель російської столиці.

* 1911 року під час відвідин Києва російським імператором Миколою ІІ скоєно замах на життя прем'єр-міністра Російської імперії – Петра Столипіна. Анархіст і таємний інформатор охоронного відділення Дмитро Богров двома пострілами смертельно поранив Столипіна в антракті вистави в міському театрі (нині – Національна опера України). 18 вересня Столипін помер в київській лікарні і був похований на території Києво-Печерської лаври.

* 1939-го у США авіаконструктор українського походження Ігор Сікорський власноруч провів випробування експериментального гелікоптера VS-300 (S-46). Вже за три роки у США розпочнеться серійне виробництво двомісного гвинтокрила S-47, який був прийнятий на озброєння американської армії.

* 1982 року в Монако в автокатастрофі загинула принцеса Монако і колишня американська кіноактриса Ґрейс Патриція Келлі, дружина князя Реньє.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ставки на хокей: кращі ...
Наступна новина: Путін прийняв Асада в Кремлі

КОМЕНТАРІ