Як вибрати хороший акумулятор для авто?

Як вибрати хороший акумулятор для авто?

15.09.21 16:03 20 566

 Якісна акумуляторна батарея при правильному обслуговуванні прослужить 5-7 років. Однак, коли виникає необхідність купити нову АКБ, багато водіїв відчувають себе розгубленими. Адже вибрати її буває дуже непросто. Нове джерело струму повинен відповідати багатьом параметрам. Далі, ми розглянемо самі важливі з них. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://akku.lviv.ua, в якому безпосередньо можна придбати авто-акумулятори в Львові.

Розмір - так, він має значення

Ширина, довжина і висота акумулятора - перше, що Вам потрібно заміряти перед покупкою. АКБ повинна щільно поміститися у відведеному їй місці. Занадто велика батарея може просто не влізти в свою шахту. Крім цього, виробником транспортного засобу передбачені спеціальні кріплення. Вони розраховані на певний розмір акумулятора.

Пам'ятайте,
від правильно обраного розміру залежить надійність кріплення. Пережимати АКБ ні в якому разі не можна. Це може спровокувати тріщини в корпусі з усіма небезпечними наслідками. Якщо акумулятор більше не буде закріпленим, удари та вібрації можуть завдати шкоди як самій батареї, так і деталям авто.

Кріплення

Тісно пов'язаний з розміром параметр - це тип кріплення акумулятора до корпусу авто. Тут є всього два найпоширеніші варіанти:

  1. Верхнє. Воно передбачає закріплення батареї зверху планкою. Її прикручують до двох шпильок. 
  2. Нижнє. Воно відбувається за допомогою так званої «спідниці». На дні АКБ є спеціальні виступи. За них чіпляється пластина, яка і тримає акумулятор на своєму місці.

Розміщення клем (- / +)

Акумуляторні клеми - штирі, до яких приєднують електричні дроти автомобіля. Зазвичай вони розташовані зверху батареї іноді - з боку. Щоб уникнути зайвої плутанини, плюсова клема завжди має більший діаметр. Акумуляторні батареї можуть мати два типи полярності:

  • пряма (+/-);
  • зворотна (- / +).

Для авто європейських виробників більш типова зворотна полярність. Тим часом авто, виготовлені на пострадянському просторі, мають пряму полярність.

Від правильної комбінації плюса і мінуса залежить, чи зможете Ви взагалі встановити акумуляторну батарею. Якщо АКБ не відповідає полярності, то довжини проводів може бути недостатньо, щоб дістати до клемника.

Конфігурація корпусу

Конструктивні особливості авто диктують вимоги до всіх його складових частин.Тому не дивно, що акумулятори для автовиробників з різних частин світу можуть відрізнятися. Ці відмінності стосуються в основному корпусу АКБ.

Розрізняють такі типи:

  1. Європейський. Переважає верхнє кріплення. Клеми поглиблені в корпус, іноді прикриті спеціальною кришкою.
  2. Азіатський. Такі акумулятори вищі іноді за європейські. Характерне верхнє кріплення. Клеми виступають за межі корпусу.
  3. Американський. У той час як в більшості АКБ контакти розташовані на кришці, для американських авто виготовляють батареї з клемами на передній стінці. Іноді в них додатково може бути ще й інша пара клем.

Ємність АКБ

Це дуже важлива характеристика. Від неї залежить, скільки часу без підзарядки в автомобілі зможуть працювати автомагнітола, освітлення, реєстратор і, найважливіше, - скільки разів заведеться авто. Ця фізична величина вимірюється в ампер-годинах (А * год). На етикетках акумуляторів вона може позначатися також латиницею, наприклад 70 Ah. Фактично ємність - це запас енергії, який та чи інша батарея може віддати за певний час.

Фахівці рекомендують при покупці акумулятора вибрати модель на 2-5 А * год більше, ніж у батареї заводської комплектації. Однак, навіть якщо дозволяє місце під капотом, не варто ставити АКБ зі значно вищої ємністю. Якщо нова батарея буде перевершувати ємність попередньої більш ніж на 15-20 %, генератор не встигатиме заряджати акумулятор. Як наслідок - передчасне «старіння» і вихід з ладу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 97)
Наступна новина: Що таке товарний бетон?

КОМЕНТАРІ

аватар країна
bumshakalaka071 - 16.09.21

Хм… Очень даже ничего.

аватар країна
rixavie - 16.09.21

Очень познавательно. Спасибо.

аватар країна
irrinochka77 - 16.09.21

Классно!

аватар країна
prognoz_bukmeker - 16.09.21

статья неплохая но название как-то не очень

аватар країна
fedorenkorufat - 16.09.21

Дійсно цікава тема.

аватар країна
stellech - 15.09.21

ну что тут скажешь…

аватар країна
Maestro_Malik - 15.09.21

хороший розповідь, все розкладено по полицях

аватар країна
sw99t - 15.09.21

Большое спасибо. Очень полезная информация

аватар країна
Milena_13_13 - 15.09.21

новина послав по інету.

аватар країна
GriWan - 15.09.21

Только золотые руки могли набить такой прикольный материал

аватар країна
p00z0 - 15.09.21

Хе-хе, мой первый коммент :)

аватар країна
nitcshe - 15.09.21

Я ось думаю, а де Ви матеріал взяли для вирішення описаної у статті, невже з голови?

аватар країна
Planede - 15.09.21

Видно, что автор старается сделать свой сайт для простых людей, и мне кажеться, что это у него неплохо получается.

аватар країна
bkhakim - 15.09.21

И правда креатив…супер!

аватар країна
phcr809 - 15.09.21

Побольше бы таких статей

аватар країна
Verbu - 15.09.21

Сколько ж можно говорить…

аватар країна
Vit_X - 15.09.21

Очень и очень неплохо!!!

аватар країна
Atom05 - 15.09.21

Это уже далеко не новость, я об этом пару месяцев назад читал.

аватар країна
donquihot - 15.09.21

мысли здравые, но тяжело читать, не знаю почему.

аватар країна
AbendSonnen - 15.09.21

Портал просто супер!