Дерево з протигазами: у Запоріжжі нагадали про екологічні проблеми міста

Дерево з протигазами: у Запоріжжі нагадали про екологічні проблеми міста

16.09.21 09:11 0 402
У Запоріжжі встановили арт-інсталяцію із засохлого дерева, прикрашеного протигазами. Активісти розмістили її поряд з виставковим центром «Козак-палац», де 14-16 вересня проходить міжнародний «Еко-форум-2021». За словами організаторів акції, вони хочуть таким чином привернути увагу до еко-проблем міста.

«Саме дерево символізує наше Запоріжжя. Воно засохле, сумне і брудне. Так само і наше місто «засихає». Воно сумне і про бруд навіть можна не казати. Залишив на ніч машину на вулиці – на ній шар бруду зранку. А протигази – це символ того, що повітря у Запоріжжі лишає бажати кращого. Живу у центрі, і ввечері-вночі всі з закритими вікнами сплять, бо інакше не можна», – поділився один з учасників акції Володимир Бобро.

Також організатори акції хочуть нагадати про стан води у Дніпрі, яку споживають містяни. Задля цього принесли до місця проведення «Еко-форуму» бутель з пофарбованою водою. А 16 вересня активісти планують покласти біля виставкового центру пакети, набиті папером, як нагадування щодо ситуації з утилізацією і сортуванням побутового сміття у Запоріжжі.

«Основний посил в тому, що проведення «Еко-форуму» у місті Запоріжжі є саме по собі цинічним. А «Еко-форуму» з енергозбереження, тобто з «зелених» технологій, ведення енергоефективності, за тих проблем, що є в місті Запоріжжі, є особливо цинічним. Проблема навіть не в цьому. На форму розвивають тенденції сонячних батарей, «зеленої» електрики, яка, в принципі, у нас в місті лобіюється колишньою групою «Запоріжсталі» (до вступу на посаду у 2015 році мера Запоріжжя чинний очільник міста Володимир Буряк працював головним інженером комбінату «Запоріжсталь» – ред.), а нині це окремі особи – Шурма, Буряк і компанія. Тобто виходить, що за наші гроші, що були витрачені на «Еко-форум», його організували з відстороненою темою, запросили міністерство, посадовців, і відволікають увагу від реальних проблем нашого міста», – додає Володимир Бобро.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ