Основні переваги систем відеоспостереження

Основні переваги систем відеоспостереження

16.09.21 22:32 2 494

Відеоспостереження можна назвати одним з найефективніших і основних способів забезпечення безпеки при використанні технічних засобів. Технічні засоби систем відеоспостереження дозволяють скористатися цілим спектром можливостей: за територіями можна вести безперервний контроль, рухи в контрольованих зонах можуть фіксуватися, а сигнали про них можуть передаватися на охоронний пункт, відеоінформація, що записується може зберігатися на жорстких носіях. Для сучасного житла системи відеоспостереження є невід'ємним елементом безпеки. Далі, ми поговоримо про системи відеоспостереження більш-детально. Ну а придбати їх ви можете в інтернет магазині охоронних систем.

Системи відеоспостереження: що потрібно знати?

Завдяки системам відеоспостереження значно підвищується якість охорони офісів і інших об'єктів. Крім того, використовуючи систему відеоспостереження в офісі можна отримувати, збирати й аналізувати інформацію про співробітників і відвідувачів, виявляти порушників і фіксувати факти крадіжки та заподіяння шкоди майну.

Перед тим як приступити до проєктування системи відеоспостереження, потрібно чітко сформулювати цілі установки такої системи та сформулювати завдання, які будуть покладені на систему. Від кількості камер, місця їх розташування і технічних можливостей залежить функціональність системи безпеки. Так, якщо систему відеоспостереження планується встановлювати в офісі, краще вибирати кілька камер з можливістю передачі кольорового зображення, що реагують на рухи та оповіщають службу охорони про перетин людьми певних ділянок і кордонів.

Якщо систему відеоспостереження планується встановити в особливому приміщенні, наприклад, на заводі, до камер можуть бути додатково придбано пристрої, наприклад, інфрачервоне підсвічування для запису відео, що відбувається в нічний час. Плануючи розташування камер, слід уникати «сліпих зон». Камери краще встановлювати таким чином, щоб одну зону можна було переглянути відразу з декількох камер.

У систему відеоспостереження можуть входити приховані та видимі камери. Перевага прихованих камер полягає в тому, що відвідувачі офісу або іншого об'єкта не можуть запідозрити те, що їх пересування записуються. Але й у звичайних камер, які можна побачити неозброєним оком є вагома перевага. Вони досить часто відлякують злочинців, в результаті чого вдається зберегти життя і здоров'я великої кількості людей.

Комплектація

відеоспостережння

Від функціональності системи відеоспостереження залежить якість безпеки та порядок здійснення відеоспостереження. Як правило, відеозображення з камер спостереження передається на монітор або на звичайний ТВ екран. Від якості картинки залежить те, чи може служба охорони розпізнати обличчя порушника і вчасно зреагувати на те, що відбувається.

Зрозуміло, наявність в системі відеоспостереження додаткових опцій істотно збільшує вартість системи. Але з огляду на те, що при наявності системи відеоспостереження можна відмовитися від змісту великого штату охоронців, установка системи відеоспостереження незабаром окупається.

У стандартний комплект системи відеоспостереження входить камера з монітором і відеореєстратором. Якщо в комплекті системи відеоспостереження камер більше, ніж одна, то в систему повинні включатися пристрої для обробки сигналу.
Найчастіше аналогові системи відеоспостереження замінюються на цифрові. Перевага цифрових систем полягає в тому, що камери знімають зображення високої чіткості в кольоровому вигляді. Записи з камер в таких системах можуть передаватися на охоронний сервер, а потім архівуватися та при необхідності вилучатися.

Висновки

Винахід систем відеоспостереження дозволило людині значно убезпечити свій повсякденний побут. Завдяки встановленню систем відеоспостереження вдається зберегти життя і здоров'я великої кількості людей, зберегти майно і протистояти злочинам.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 93)
Наступна новина: Основные преимущества ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
JhonGalt - 16.09.21

Спасибо за статью оказалась очень полезной.

аватар країна
maxij - 16.09.21

детальніше ласка