7 принципів правильного письма святому Миколаю

7 принципів правильного письма святому Миколаю

16.09.21 23:06 2 526

Вже зовсім скоро почнеться низка новорічних свят. Відкриває її 19 грудня — День святого Миколая. І саме цьому святому діти пишуть листи зі своїми найпотаємнішими бажаннями. Психологи впевнені, якщо підійти до цієї традиції правильно, то, крім розважального характеру, такі листи можуть послужити розвиваючим матеріалом і допоможуть в ігровій формі навчити малюків усвідомлювати свої бажання, пояснювати їх усно і викладати на папері. Далі, ми розглянемо 7 принципів правильного письма святому Миколаю. Ну а на сайті udidamoroza.com.ua ви можете прочитати як написати лист від Святого Миколая.

Почніть з історії

Сьогодні святий Миколай, скоріше, казковий персонаж, ховаючись за якого, батьки радують подарунками своїх дітей. Але насправді це була реальна людина, яка творила добро. І рано чи пізно дитина дізнається цю інформацію. Щоб не було розчарувань, краще самим розповісти історію святого Миколая, балансуючи між реальними фактами та казкою.

Створіть екологічну казку

Під екологічною казкою мається на увазі та, яка може вписатися в реальне життя дитини, а її варіації залежатимуть від віку малюка. Поки він ще маленький і не задає зайвих питань, просто говоріть йому, що 19 грудня приходить святий Миколай. Додаткових питань він задавати не стане.

До 5-6 років дитина потребує подробиці. А це означає, що прийшла пора розповісти історію святого Миколая, але додаючи елементи казки (у нього є чарівний ослик, коли він приносить подарунки, то любить печиво, залишене на підвіконні, і т. д.). А ось вже після 10 років варто долучати саму дитину до дарування. Нехай вона стане помічником святого Миколая і подарує літній сусідці шкарпетки.

Приберіть токсичну складову

Легенда про те, що слухняним дітям святий Миколай кладе під подушку подарунки, а неслухняним — різки, в корені невірна. Для дитини вкрай важливо безумовне прийняття. Вона повинна знати, що навіть якщо у неї траплялися якісь помилки, батьки її все одно люблять.

Дитина повинна розуміти, що святий Миколай не карає за погані справи, а заохочує за хороші. Тоді у малюка буде зовсім інша мотивація не пустувати та здійснювати правильні вчинки.

Припиняючи споживчий інтерес

Для становлення здорової особистості дуже важливо, щоб дитина не сприймала свято святого Миколая (Новий рік чи Різдво) як джерело іграшок і солодощів. Вони для неї повинні бути чарами. Тоді казкові новорічні персонажі стануть героями гри його фантазії, а фантазуючи, формується дитяча психіка.

Щоб донести малюкові, що святий Миколай не той чарівник, якому потрібно писати список бажань, розкажіть йому переказ про святого, в якому зробіть акцент на те, що за життя Микола таємно допомагав найбільш нужденним, віддаючи їм свої гроші, які у нього залишилися в спадок від батьків.

Саме тому святий Миколай принесе тільки дійсно потрібний і змістовний подарунок, який зможе ощасливити не тільки його самого, але і його рідних. Тому, складаючи лист святому, дитина повинна буде аргументувати, чому цей подарунок буде корисним не тільки йому, але і його близьким.

Згадайте успіхи

Щоб нагадати святому Миколаю, чому дитина заслужила подарунок, потрібно, щоб він сам згадав свої успіхи та описав вчинки, якими він пишається. Тут важливо, щоб батьки не нашіптували йому на вушко ті речі, які вони вважають важливими, наприклад, слухався старших або допомагав по дому.

Дитина повинна сама згадати ті події, які для нього були вагомими. Нехай це буде якась дрібниця, наприклад, те, що в цьому році він навчився зав'язувати шнурки. Але якщо він це згадає, значить, для нього це важлива перемога.

Згадуючи свої досягнення, дитина буде отримувати впевненість у своїх силах і наочно побачить, як маленькими кроками він дорослішає, стає старше і сильніше.

Обговоріть невдачі

Так, свої невдачі, промахи та погані вчинки дитина теж повинна написати святому. Але до визнання поразок потрібно приступати тільки після перерахування своїх перемог. Тоді невдачі не будуть здаватися такими страшними. Те, що дитина сама згадає, озвучить і напише свої невдачі, стане для нього усвідомленням своїх помилок, а значить, каяттям.

Допоможіть пообіцяти

Дитина з дитинства повинна звикати, що для того, щоб щось отримати, потрібно щось давати в замін. А оскільки святий Миколай не потребує якихось матеріальних цінностей, дитина повинна пообіцяти йому те, що порадує святого. Зробити щось хороше.

Тут важливо стежити, щоб малюк давав обіцянки, виходячи зі своїх сил. Якщо до Нового року нереально виправити всі погані оцінки, то не варто й обіцяти. Батьки повинні допомогти дитині сформувати обіцянку, яку він зможе виконати.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 93)
Попередня новина: 4 признака того,что вам ...
Наступна новина: Основні несправності ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
grxsvl - 17.09.21

спасибі за цікаву ретроспективу!

аватар країна
avedoctorr - 16.09.21

А який це движок? теж хочу блог завести