Банки в Україні зараз переважно стійкі та добре капіталізовані – НБУ

Банки в Україні зараз переважно стійкі та добре капіталізовані – НБУ

17.09.21 08:21 0 366
Банківський сектор в Україні нині є достатньо стійким та готовий до запланованого підвищення вимог до капіталу, незважаючи на вплив торішньої кризи, повідомила пресслужба Національного банку України.

Регулятор, говорячи про результати оцінки стійкості банків у 2021 році, вказує, що низка банків все ж мають вжити заходів, щоб посилити свою стійкість до можливих кризових явищ надалі.

«Цьогоріч оцінку якості активів традиційно проходили всі банки, а 30 найбільших банків додатково пройшли стрес-тестування. За підсумками оцінки стійкості Національний банк установив вищий за мінімальний необхідний рівень достатності капіталу для низки банків. Цей цільовий рівень розраховано в такий спосіб, щоб навіть за реалізації стресових подій капіталу банку було достатньо для покриття можливих збитків. Оцінка якості активів проводилася незалежними аудиторами. Вона підтвердила, що загалом банки коректно відображають якість кредитного портфеля та решту основних показників діяльності», – йдеться в повідомленні НБУ.

В НБУ кажуть: кращі цьогорічні результати більшості банків зумовлені їх вищою капіталізацією, збереженням прийнятної якості кредитного портфеля та достатнім рівнем операційної ефективності, що майже не погіршилися внаслідок кризи. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Нацбанк підвищує облікову ставку до 8,5%

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопіль: суд вчергове ...

КОМЕНТАРІ