Новобудова або вторинне житло: що краще?

Новобудова або вторинне житло: що краще?

18.09.21 00:47 4 782

Новобудова або вторинне житло? Вічне питання. З одного боку, хочеться жити в гарному будинку, де є окрема стоянка і привітний консьєрж. З іншого, хочеться переселитися в обжите місце, де все вже готово для комфортного життя. Зробити правильний вибір нелегко, адже все суб'єктивно. Тому продовжуйте читати, і головний редактор онлайн-журналу про нерухомість https://magazine.dimdim.ua/ допоможе вам визначитися.

Вартість

Квартири, представлені на первинному ринку, обійдуться значно дорожче, ніж на вторинному. Особливо, якщо розглядаються елітні новобудови, розташовані в центрі міста. Тим часом завжди є можливість заощадити, якщо купити квартиру в будинку, який знаходиться ще на етапі будівництва. Економія може становити близько 20%. Багато забудовників дають покупцям можливість не вносити всю суму відразу, а виплачувати вартість по частинах, поки ведуться будівельні роботи.

Придбання квартири на вторинному ринку пов'язане з багатьма труднощами. Часто після покупки з'ясовується, що всі інженерні комунікації знаходяться в аварійному стані та потрібен капітальний ремонт. Виходить, що економія уявна і доцільніше буде придбати квартиру в новому будинку, де всі комунікації нові та відмінно функціонують.

Контингент

При покупці квартири важливо враховувати, яким контингентом ви будете оточені. Новобудови зазвичай заселяють успішні та ділові люди, оскільки дозволити таку нерухомість можуть не всі. Проживаючи в такому будинку, ризик зіткнутися з маргінальними особистостями або людьми без певного місця проживання зведений до мінімуму.

Коли нова людина з'являється в будинку, де вже живуть мешканці не перший рік, його не завжди «беруть». Можуть початися різного роду конфлікти й обговорення, що буде істотно псувати настрій. А можна взагалі відгородитися від будь-яких сусідів і купити пентхаус в новобудові. Це великогабаритна і багаторівнева квартира, яка займає весь останній поверх будинку. Вона має окремий вхід і ліфт, яким не можуть скористатися інші мешканці будинку.

Інфраструктура

Нові житлові комплекси зводяться в центральних і розвинених районах. Тут поруч великі торгові центри, школи, лікарні, ресторани та кінотеатри, також є зручна транспортна розв'язка. Крім того, на прибудинковій території забудовники будують фітнес-центри, кав'ярні, салони краси й багато іншого. Жити в новобудовах дуже комфортно, але за умови, що будівництво комплексу повністю завершено. Якщо ж ні, то кілька років доведеться потерпіти незручності та відсутність важливих об'єктів інфраструктури.

Інфраструктура навколо вторинного житла вже давно сформована і розвинена. Але не завжди її об'єкти можуть бути в хорошому стані. Наприклад, багато дитячих майданчиків вже давним-давно вимагають заміни обладнання.

Обслуговування

У ЖК працюють внутрішні служби, які займаються ремонтом і обслуговуванням будівель. Будь-яка поломка, наприклад прорив труби, буде усунена дуже швидко. Окремо обслуговуються ліфти. Оператори в будь-який момент готові прийти на допомогу в екстреній ситуації.

З обслуговуванням вторинного житла все набагато гірше. Цим займаються комунальні служби. У разі будь-якої поломки необхідно йти в ЖЕК і писати заяву. Як правило, на заявку реагують не відразу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 85)
Наступна новина: Сэндвич-дымоходы: ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
feelgoo0d - 18.09.21

Після прочитання навіть мені тема стала цікава.

аватар країна
mumblingmacaron - 18.09.21

Мало чувств.. но красиво…

аватар країна
Sevbi4 - 18.09.21

Очень познавательно. Спасибо.

аватар країна
serjorez - 18.09.21

ИМХО смысл раскрыт от А, до Я, автор выжал всё что можно, за что ему респект!