Чому важливе спортивне харчування?

Чому важливе спортивне харчування?

18.09.21 02:51 1 672

Метою спортивного харчування є поєднання досвіду дієтолога зі знаннями фізіолога - фізика. Консультація зі спортивним дієтологом може бути важливою, незалежно від того, чи є ви спортсменом - конкурентоспроможним чи просто любите займатися спортом. Серед цих професіоналів існує великий попит на спеціалізацію через складність області. Деякі експерти зі спортивного харчування спеціалізуються конкретно на одному виді спорту. Частиною досвіду спортивних дієтологів є те, що вони розуміють основи обміну поживних речовин, психологію, фізіологію вправ і те, як люди використовують енергію в різних видах діяльності. Далі, поговоримо про основи спортивного харчування. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://arnold.org.ua/, в якому безпосередньо можна придбати спортивне харчування та стероїди з доставкою по Україні.

Харчування в спорті: що потрібно знати?

На рівень енергії впливають:

  • харчування;
  • терміни та розмір наших страв;
  • індивідуальні спортивні здібності.

Переваги здорового харчування

Споживання здорової, збалансованої дієти має величезні короткострокові та довгострокові переваги. Він зміцнює вашу імунну систему. Ви будете рідше хворіти та швидше одужаєте, коли захворієте. Чудовий план харчування дає вам заряд енергії, зменшує ваші шанси отримати травму та допомагає м’язам швидше заживати, коли ви отримаєте травму. Ви також відчуєте меншу біль у м’язах у відповідь на важкі фізичні навантаження. Нарешті, це дозволяє вам зосереджуватися більш зосереджено, тому ваш розум стає набагато ефективнішим.

Якісна дієта особливо важлива для дітей та молоді, оскільки вони потребують поживних речовин для правильного розвитку (як фізичного, так і психічного). Це також допомагає запобігти їх травмуванню. Вони повинні їсти продукти, багаті поживними речовинами, вітамінами та мінералами - і з низьким вмістом ненасичених жирів. Приклади «хороших жирів» включають оливкову олію, горіхи та авокадо. Найкраще уникати цукру, зайвої солі та продуктів з високим вмістом насичених жирів.

Прийом їжі перед вправою

Коли ви плануєте займатися спортом, важливо їсти заздалегідь. Якщо ви не їсте перед тренуванням, це погана ідея, оскільки у вас може виникнути нудота та/або запаморочення. Організм потребує складних вуглеводів для забезпечення енергією для вправ, а вуглеводи розпадаються на глюкозу, як тільки вони потрапляють всередину організму. Вони надходять до м’язових клітин і створюють паливо, необхідне для витрати додаткової енергії.

Якщо ви їсте вуглеводи приблизно за годину до тренування, у вас буде доступна глюкоза, яка підживить вас під час тренувань. Без цього припливу енергії ви можете відчувати себе втомленим, немотивованим і вам буде важче вийти з дому. Приклади хороших вуглеводних закусок перед тренуванням включають сухофрукти, батончик гранули, вівсянку або крекери.

Також непогано перекусити білком за годину до тренування, особливо якщо ви плануєте виконувати вправи для нарощування м’язів. Білок допомагає м’язам розвиватися і рости. Якщо ви збираєтесь тренуватися, постарайтеся не вживати важких білків, таких як м’ясо. Зробіть невелику їжу з білком, яка легка для шлунка, наприклад горіхи, грецький йогурт, склянка молока або варене яйце.

Харчування після вправ

Харчування після тренування є обов’язковим, оскільки ви хочете підтримувати рівень цукру в крові стабільним. Важливо також допомогти вашим м’язам відновитися після тренування та замінити калорії, електроліти та глікоген, які ви втратили під час тренування. Перекусіть приблизно через 15-60 хвилин після фізичної активності. Після цього почекайте приблизно дві години, а потім з'їжте правильну їжу. Ще раз спробуйте вживати білок поряд зі складними вуглеводами. Серйозним спортсменам потрібно буде споживати більше білка.

Залишатися гідратованим означає питну воду, молоко та 100 % фруктовий сік як єдині напої, оскільки це єдині напої, які належним чином зволожуватимуть організм. Природно, важливо пити багато води. Вашою метою повинно бути споживання приблизно 64-80 унцій води протягом дня. Спробуйте випивати дві - три склянки знежиреного молока щодня. Випивайте фруктовий сік, але не більше 4-6 унцій щодня через високий вміст цукру. Якщо ви збираєтесь займатися понад годину, краще вживати спортивні напої.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 97)
Попередня новина: Как правильно выбрать ...
Наступна новина: Алла Мазур розповіла про ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
ebloo - 18.09.21

Радует, что сайт постоянно развивается. Такая статья только прибавит ему популярности.