Тренування вдома або в спортзалі: що вибрати?

Тренування вдома або в спортзалі: що вибрати?

19.09.21 00:23 1 620

Хочете, щоб спорт став корисним, ефективним і приємним захопленням усього життя? Займаючись спортом, можна позбутися від звички порівнювати себе з іншими - ви концентруєтесь на своєму процесі та успіхів. Але тут виникають логічні запитання: "Що краще - тренування в спортзалі або удома? Чому домашні заняття спортом - це рай для інтроверта? І який формат тренувань підійде тим, хто постійно прагне порівнювати себе з іншими?". Нумо розберімося.

Тренування в спортзалі: особливості та переваги

Тренування в залі прокачують всі групи м'язів і дозволяють спробувати різні формати: кардіо, інтервальні, силові вправи і т. д. Купити абонемент в зал людей спонукає:

  • Висока ефективність. Під час тренувань у спортзалі вас нічого не відволікає: дзвінки, меседжі в соцмережах, рідні, паста на плиті. У спортзалі легше включатися в процес і відпрацьовувати тренування на максимум.
  • Мотивація. Люди, які активно займаються "підливають масла у вогонь" - включається змагальний інстинкт і ви прагнете виконувати вправи так само ефективно, як сусід по тренажеру.
  • Різноманітність. Якщо силові тренування набридли, можна відправитися в кардіозону або спробувати флай-йогу. У великих або мережевих спортзалах часто доступні групові тренування, які допомагають ефективно розбавити спортивну рутину.

Серед основних мінусів занять в спортзалі - необхідність витрачати час на дорогу і планувати тренування. Займаючись без тренера, важливо самостійно складати план вправ і регулярно збільшувати використовувані ваги. Тренування без персонального тренера часто не обходяться без "побічних ефектів": у новачків є ризик травмуватися. Крім того, неправильна техніка виконання буде гальмувати прогрес.

Щоб уникнути травмування, а також для більш ефективних і зручних тренувань використовуйте якісне жіноче спортивне взуття. Обов'язково використовуйте "дихаючу" пару з вентиляційною властивістю, а також підбирайте кросівки з хорошою амортизацією.

Переваги домашніх тренувань

Хочете, щоб спорт став корисним, ефективним і приємним захопленням усього життя? Займаючись у будинку, можна позбутися від звички порівнювати себе з іншими - ви концентруєтесь на своєму процесі та успіхах, не звертаючи уваги, хто скільки скинув ваги або наростив м'язової маси за попередній тиждень. Крім того, це зручно - не потрібно стояти в пробці, а зайві пів години можна присвятити розтяжці. До речі, домашні тренування можна проводити щодня, однак варто міняти формат - чергуйте стретчинг з силовими тренуваннями, HIIT, кардіо і йогою.

Домашні тренування допомагають сповільнитися - вам не потрібно поспішати закінчити підхід, тому що наступний відвідувач вже "пасе" тренажер. Заняття спортом вдома - це повна свобода дій і гнучкість тренувань. Проте, якщо продуктивність будинку низька, варто розглянути тренування в спортзалі. Важливо також не ігнорувати наявність якісного взуття - воно також потрібне для занять вдома, як і під час тренувань у спортзалі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 92)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
LastHipsterOfImperial - 19.09.21

Так, досить цікава стаття.