Як застосовувати клей для гіпсокартону?

Як застосовувати клей для гіпсокартону?

19.09.21 00:28 1 686

Робота, пов'язана з монтажем гіпсокартону, майже завжди проходить за певним шаблоном, проте є способи його кріплення, які раніше застосовувалися рідко, тепер набирають популярність. Найбільш поширений метод, коли листи кріпляться на каркас, але це не завжди можливо і необхідно. Є як мінімум дві обставини, коли бажано віддати перевагу іншому методу кріплення. Гіпсокартон можна кріпити на спеціалізований клей, коли:

  • стіни рівні;
  • є стаціонарно змонтовані комунікації, перешкоди.

Особливість даного способу в тому, що листи гіпсокартону закріплюються безпосередньо на стіну, всередині не залишається рівномірних пустот і зазорів. Це важливо врахувати, оскільки електрика повинна бути прокладена з повним урахуванням потреб, на відміну від каркасного методу, де додатково можна протягнути дроти. До речі, купити клей для гіпсокартону можна в інтернет-магазині https://dnepr.kub.in.ua/kleevye-smesi/klej-dlja-gipsokartona/.

Клей для гіпсокартону: різновини

Клейових складів для гіпсокартону два типи:

  1. суха будівельна суміш;
  2. готовий засіб в балонах.

Як клеїти гіпсокартон на стіни?

Кожен вид клею має свої особливості, які виробник озвучує в інструкціях. Клей у вигляді сухої суміші для гіпсокартону - простий і зрозумілий продукт. Суміш має такий же спосіб замішування, як і клей для керамічної плитки, консистенція готового до вживання розчину дозволяє наносити його різними способами. Вони призначені для різних ситуацій. Якщо нанесення клею для гіпсокартону відбувається невеликими гірками (купками), значить, поверхня має значні нерівності.

Клейовий склад наноситься під велику гребінку, коли плити приклеюються до гладких стін з газобетону та інших гладко стінних блокових матеріалів. У деяких випадках, коли забезпечення зручності користування заважають комунікації, наприклад, труби водопостачання або опалення, суміш наноситься на стіну, а не на листи.

Попередньо стіни очищаються і ґрунтуються. При використанні клею може бути вироблено формування нікого каркаса, який складається з клею і шматочків гіпсокартону. Після нанесення вони вирівнюються і працюють, після схоплювання суміші, як маяки. Після приклеювання кожного гіпсокартонного листа важливо вирівняти його, а також притиснути по всій поверхні, щоб ділянки клею злегка сплющилися і забезпечили кращу адгезію.

Як і з іншими методами кріплення, бажано дотримуватися правил кладки. Листи гіпсокартону приклеюються у розбіг, якщо немає можливості перекрити всю висоту цілком. Розчин клею слід нанести на стики, щоб вирівняти поверхню.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 88)
Попередня новина: Тренування вдома або в ...
Наступна новина: Типові несправності ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
BE3N0LNM - 19.09.21

пізнавальна тема