Понад 100 афганських журналістів просять допомоги в міжнародної спільноти

Понад 100 афганських журналістів просять допомоги в міжнародної спільноти

19.09.21 08:42 0 439
Понад 100 афганських журналістів звернулися до міжнародної спільноти по допомогу в захисті свободи преси в Афганістані. Журналісти подали своє звернення через правозахисну організацію «Репортери без кордонів» (RSF), яка 18 вересня опублікувала звернення та пресреліз.

Звернення анонімно підписали 103 афганських журналісти, серед яких 20 жінок. Більшість із них досі працює в Афганістані, хоча деякі переховуються, а 10 – у вигнанні.

«Ми всі змушені залишатися анонімними, подаючи це звернення, через ризики для наших життів. Ми не хочемо, щоб журналістика вимерла в Афганістані, як це було між 1996 та 2001 роками», – йдеться у зверненні журналістів.

Журналісти заявляють, що найбільш нагальними є гарантії захисту, особливо для журналісток. За їхніми словами, часті напади на представників преси та втручання талібів у їхню роботу змусили їх побоюватися найгіршого.

«Незважаючи на публічні зобов'язання талібів, ми бачимо перші конкретні ознаки загальних репресій», – зазначають вони. Як вони зазначають, мова йде про погрози журналістам на місцях, залякування працівників редакції та приховану цензуру. Вони закликають «мобілізувати свободу преси в нашій країні, зберегти досягнення останніх двадцяти років щодо незалежності ЗМІ, плюралізму та захисту журналістів».

Журналісти закликали до підтримки, щоб дати можливість афганським редакціям продовжувати працювати, і сказали, що в короткостроковій перспективі вони потребуватимуть дипломатичної та фінансової підтримки журналістів, яким загрожує небезпека. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Афганістан: таліби заявили про відкриття середніх і старших шкіл, але тільки для хлопчиків

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Із 7 КПВВ на Донбасі ...
Наступна новина: Росія: Google зажадав від ...

КОМЕНТАРІ