Переваги установки лічильника теплової енергії в будинок

Переваги установки лічильника теплової енергії в будинок

19.09.21 01:14 0 969

Протягом останніх років все більше уваги приділяється питанням енергозбереження та енергоефективності. Важливу роль в енергозбереженні грає облік і контроль споживання теплової енергії. Контролювати споживання теплової енергії можна за допомогою загальнобудинкового лічильника тепла. Установка загальнобудинкових теплолічильників однаково ефективна як для новобудов з горизонтальною розводкою опалення, так і для будинків старої споруди з вертикальною розводкою.

На основі свідчень загальнобудинкового лічильника теплової енергії можна провести порівняльний аналіз між нормативним і реальним теплоспоживанням будинку, виявити та усунути перевитрату споживання теплової енергії, тим самим підвищивши енергоефективність споживання всього будинку. До речі, в Києві встановлення лічильника тепла можна замовити в компанії  "Служба повірки лічильників": https://poverka.org.ua/montazh-lichylnykiv-tepla/.

Установка лічильника тепла в будинок

Однією з причин необґрунтовано високої плати за опалення є відсутність загальнобудинкових лічильників теплової енергії. Тобто, в будинках де відсутні загальнобудинкові теплолічильники облік споживаної теплової енергії ведеться виходячи з норми споживання теплової енергії на 1 м2 (постанова НКРЕКП) опалювальної площі та нормативної середньомісячної температури (ДБН Кліматологія).

Як відомо, нормативне і реальне споживання це дві великі різниці, тому щоб оплачувати тільки за реально спожиту теплову енергію рекомендується встановити домовик теплолічильник.

Установка загальнобудинкових теплолічильників вигідна не тільки мешканцям будинків, а й обслуговуючим компаніям (ЖЕКам і ОСББ) - це відмінний спосіб зменшити витрати за споживану теплову енергію і підвищити енергоефективність будинків.

Також, можна спробувати подати заявку на участь в безкоштовній програмі по установці загальнобудинкових теплових лічильників від ПАТ "Київенерго" КМДА і Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Переваги від установки загальнобудинкового лічильника теплової енергії:

  • Можливість регулювання загальнобудинкового теплоспоживання;
  • Зниження плати за опалення для кожного з мешканців будинку;
  • У мешканців з'являється мотивація економити енергоресурси;
  • Можливість контролювати обсяг і параметри теплоносія;
  • Установка будинкового лічильника теплової енергії це 1 етап при проведенні теплового енергоаудиту багатоквартирного будинку;
  • Отримання добових (погодинних) даних про фактичне теплоспоживання будинку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 103)
Попередня новина: Типові несправності ...
Наступна новина: Telegram заблокував бот ...

КОМЕНТАРІ