Міський голова Сергій Надал привітав тернопільських рятівників з нагоди професійного свята

Міський голова Сергій Надал привітав тернопільських рятівників з нагоди професійного свята

22.09.21 09:33 0 417
Щороку, 17 вересня, працівники аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, а також громадяни, які роблять вагомий внесок у справу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей, відзначають свято – День українського рятівника.

Також цього дня вшановують ікону Матері Божої «Неопалима купина», що є святинею для людей, які приборкують вогонь, та захисницею від пожеж і блискавок.

З нагоди свята тернопільських рятівників привітав міський голова Сергій Надал та відзначив кращих працівників Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Тернопільській області подяками, нагородними знаками і цінними подарунками.

«Вся Україна віддає шану людям, які стоять на сторожі життя та безпеки інших. Це – мужні, сильні духом чоловіки та жінки, які з честю забезпечують надійний захист національного багатства, життя людей від вогню та стихії, цілодобово підтримують постійну бойову готовність до боротьби з незваним лихом, – звернувся до присутніх Сергій Надал. – Ваша робота є справжньою місією допомогами людям. Дякуємо за вірність присязі та патріотизм. Адже ви були одними з перших, хто допомагав забезпечувати нормальне життя у зоні бойових дій, ліквідовувати наслідки обстрілів, рятувати життя мирних мешканців Донбасу та наших бійців. Завдяки вашій роботі простий українець відчуває себе спокійно та безпечно».

Міський голова побажав тернопільським рятівникам міцного здоров'я, наснаги, терпіння та Божої опіки.

До слова, з нагоди відзначення Дня рятівника, 21 вересня на базі Головного управління ДСНС України у Тернопільській області урочисто відкрили Музей пожежно-рятувальної справи. Його відвідувачі матимуть змогу побачити копію Микулинецької фігури Святого Флоріана, котрий вважається покровителем вогнеборців та захисником від вогненної стихії, а за допомогою різноманітних історичних експонатів, макетів і світлин зможуть поринути в історію пожежництва, ознайомитись з цікавими історичними фактами, із зародженням, становленням та сьогоденням пожежно-рятувальної служби краю.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: МЗС Польщі назвало ...

КОМЕНТАРІ